fbpx

, Παρασκευή
26 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Το πόρισμα για τον θάνατο της 24χρονης από ηλεκτροπληξία – Από τύχη σώθηκε ο σύντροφός της

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της 24χρονης Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη από ηλεκτροπληξία.

Το πόρισμα συντάχθηκε στις 7 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το περιεχόμενό του είχε καεί το καλώδιο της γείωσης στη σύνδεση του θερμοσίφωνα με τον ηλεκτρικό πίνακα.

Επίσης, στη δήλωση εγκατάστασης εμφανιζόταν ότι ο ηλεκτρικός πίνακας διέθετε διακόπτη ασφαλείας (ρελέ), αν και αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε.

Παράλληλα, στη δήλωση ηλεκτρικής εγκατάστασης αναφερόταν στα δεδομένα άλλου διαμερίσματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πόρισμα, από καθαρή τύχη δεν υπέστη θανατηφόρα ηλεκτροπληξία και ο σύντροφος της 24χρονης κοπέλας, καθώς εάν δεν φορούσε παπούτσια όταν έσπευσε να την σώσει θα είχε χάσει τη ζωή του.

Το χρονικό του θανάτου της 24χρονης

Τη σορό της κοπέλας είχε εντόπισε ο σύντροφος της με τον οποίο συζούσε.

Ο ίδιος είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα προκειμένου να κάνει κάποια ψώνια. Όταν επέστρεψε, βρήκε την κοπέλα αναίσθητη και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, δεν κατέστη δυνατό.

Δίνοντας κατάθεση στους αστυνομικούς του ΑΤ Λευκού Πύργου, ο 54χρονος είχε κάνει λόγο για σενάριο ηλεκτροπληξίας, το οποίο επιβεβαιώθηκε και μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Ο εισαγγελέας είχε διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο της 24χρονης που διέμενε στην περιοχή της Παναγίας Λαοδηγήτριας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατός της είχε αποδόθηκε εξ αρχής σε ηλεκτροπληξία.

Την ίδια ώρα η εισαγγελική παραγγελία αναζητούσε τυχόν ποινικές ευθύνες. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής είχε έδωσε εντολή προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στην έγγραφη παραγγελία προς την Ασφάλεια είχε ζητηθεί να προσκομιστούν και οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και αυτοψίας.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.