fbpx

, Σάββατο
27 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Το ΣτΕ ακύρωσε διαγωνισμό του δήμου για τα διαφημιστικά ταμπλό  στις στάσεις του ΟΑΣΘ ως «στημένο»

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ακύρωσε τον διαγωνισμό του δήμου Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση 336 διαφημιστικών ταμπλό στις στάσεις του ΟΑΣΘ ως «στημένο».

Συγκεκριμένα, ακυρώθηκε λόγω πως περιόριζε τη δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό σε εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της υπαίθριας διαφήμισης. Επίσης, ακυρώνεται η απόφαση 647/21.7.2021 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης με την οποία εγκρίθηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού.

Παράλληλα, ακυρώνεται και η απόφαση υπ’ αριθ. 221454/29.9.2021 του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή που είχε υποβάλλει η εταιρεία «ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ Α.Ε.» η οποία είχε αποκλειστεί από το διαγωνισμό.

Μάλιστα, η απόφαση 647/21.7.2021 της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης ανέφερε την εκμίσθωση 336 διαφημιστικών ταμπλό στις στάσεις του ΟΑΣΘ, με δωδεκαετή διάρκεια όπου θα δέσμευε τις επόμενες διοίκησεις.

Δικαίωση για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Karfitsa

Όπως είχε αποκαλύψει η Karfitsa, ο κ. Ζέρβας παρέδωσε σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα εξ Αθηνών, μέσω ενός αμφιλεγόμενου διαγωνισμού, όλες τις διαφημιστικές πινακίδες στις εκατοντάδες στάσεις του ΟΑΣΘ.

Μάλιστα, από μέρα σε μέρα, αναμενόταν η καθαρογραφή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα ακύρωνε τον διαγωνισμό, επειδή ήταν «φωτογραφικός», υπέρ συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου, όπως και έγινε.

Πρόκειται για την εταιρεία «Politis out of home» με έδρα την Αθήνα. Η ίδια εταιρεία είχε εμφανιστεί μάλιστα ως χορηγός του περιπολικού που «δώρισε» στην ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Ζέρβας το Φεβρουάριο του 2019 ως υποψήφιος δήμαρχος τότε. Αμέσως μετά την εκλογή της το 2019, η διοίκηση Ζέρβα προκήρυξε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση κοινοχρήστων χώρων με σκοπό τη διενέργεια υπαίθριας διαφήμισης σε διαφημιστικά μέσα στεγάστρων που επρόκειτο να τοποθετηθούν σε υφιστάμενες στάσεις αστικών συγκοινωνιών, τη συντήρηση των οποίων θα αναλάμβανε ο ανάδοχος.

Το έργο λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών είχε σταματήσει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τα δικαστήρια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.