, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Αναμένονται τους επόμενους μήνες τα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΟΑΣΘ με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων για τα ηλεκτρικά λεωφορεία που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΟΑΣΘ, «η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται μεθοδικά να υποδεχθεί τους επόμενους μήνες τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία!».

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ως οικοδεσπότης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κωνσταντινος Ταγγιρης, σημείωσε ότι ο ΟΑΣΘ έχει ήδη προετοιμάσει την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών που αφορούν τα έργα κατασκευής σταθμών φόρτισης στα δύο αμαξοστάσια του Οργανισμού, στον Φοίνικα και στη Σταυρούπολη.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Ξιφαράς σημείωσε ότι αποτελεί ισχυρή προτεραιότητα του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και της κυβέρνησης το πέρασμα των αστικών συγκοινωνιών της χώρας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαδικασίες που «τρέχουν».

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ.κ. Γιάννης Καλογερούδης και Γιάννης Τόσκας αντίστοιχα, συζητήθηκαν, επίσης, θέματα τα οποία αφορούν στην αναδιάρθρωση των δρομολογίων, καθώς και νέου συγκοινωνιακού σχεδιασμού στη Θεσσαλονίκη.