, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι καιρό θα κάνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Όμβροι, βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, αναμένονται όμβροι ή βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, φαινόμενα τα οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τοπικά έντονα και θα συνοδεύονται από καταιγίδες. Περισσότερα θα επηρεαστούν ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας, το Κεντρικό Ιόνιο, νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, καθώς και τμήματα της Κρήτης. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 26-27, στην Ήπειρο από 15 έως 27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 28-29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 27-29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 25-27 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν δίνοντας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26-27 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.