, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Τo αντίδοτο στην τοξικότητα

Από τη μία είναι οι υποθέσεις με την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο και νωρίτερα με το κύκλωμα παιδεραστών με τον Ηλία Μίχο. Και από την άλλη η υπόθεση με τις υποκλοπές – έγιναν, δεν έγιναν, ποιος γνώριζε και ποιος όχι. Το κλίμα είναι τοξικό, ας μην κρυβόμαστε. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν από λίγες μέρες. Το τοξικό σύννεφο απλώνεται πάνω από την πολιτική σκηνή και η αντιπαράθεση σκιάζεται από καταγγελίες, σκανδαλολογία και αμφισβήτηση των θεσμών.

Της ΑΛΕΞΙΑΣ ΤΑΣΟΥΛΗ

Το ερώτημα είναι τι πρέπει να γίνει ως χώρα, τι πρέπει να κάνουμε ως πολίτες μέχρι τις εκλογές που αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Διότι το μείζον είναι μέχρι τότε να μην κυλήσει η χώρα σε μια άνευ προηγουμένου λασπολογία, να μην εξαντληθεί η πολιτική αντιπαράθεση στο ποιος είναι χειρότερος, φτωχαίνοντας και στενεύοντας τη χώρα πλήττοντας το κύρος της.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν εκτιμά ότι το αντίδοτο στην τοξικότητα είναι το να παρουσιάζεις θετικό έργο. Να αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες, να κάνεις έργα. Σε μια χρονική συγκυρία που οι λαϊκίστικες φωνές μπερδεύονται με τις φωνές πολιτικού ρεαλισμού, σε μια συγκυρία που αναπαράγουμε τις χειρότερες παραδόσεις του πολιτικού μας συστήματος, χρειαζόμαστε μια αντεπίθεση των δυνάμεων της λογικής και της σύνεσης πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Η κυβέρνηση το βλέπει αυτό για αυτό και θέλει να δώσει μεγάλη βάση στις κοινωνικές ομάδες που συμπιέζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

«Αποφύγαμε τα οριζόντια μέτρα, ακριβώς γιατί κρίναμε ότι έπρεπε τους πόρους που μας προσφέρει η υψηλή ανάπτυξη να τους διαθέσουμε στοχευμένα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και σε αυτήν τη γραμμή θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι θέλει όλο το επόμενο διάστημα έως τις εκλογές να δώσει έμφαση στα όσα έχει κάνει η κυβέρνησή του, όπως στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, να λυθούν κάποιες χρόνιες εκκρεμότητες από το παρελθόν, ζητήματα παραγραφής χρεών, γονική άδεια για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα και να νομοθετηθεί και το επίδομα στήριξης, το οποίο θα δοθεί σε λίγες μέρες.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μιλήσει ο ίδιος για την υπόθεση των υποκλοπών και να μην αφήσει καμία σκιά, καθώς πιστεύει ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια από κέντρα που επιθυμούν να πλήξουν ευθέως την κυβέρνηση και τον ίδιο, θέτοντας σε κίνδυνο την πορεία της χώρας. Άλλωστε, από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας το Μέγαρο Μαξίμου μίλησε για εκστρατεία πολιτικής σπίλωσης και σκανδαλολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις εκλογές. Έτσι ώστε όταν ξεκινήσει και επισήμως η προεκλογική περίοδος, όταν η πόλωση θα χτυπήσει κόκκινο, όταν η άποψη θα προηγείται των γεγονότων, όταν το κλίμα θα είναι καθημερινά τοξικό, το αντίδοτο θα είναι τα ίδια τα πεπραγμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL