, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το «στοίχημα» της Κατερίνης!

Έναν πλούσιο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό απολογισμό παρουσίασε στις αρχές Σεπτέμβρη ο Δήμος Κατερίνης με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από την ανάληψη της διοίκησης του από τον Κώστα Κουκοδήμο.

Άνθρωπος της πειθαρχίας, του προγραμματισμού, της συνέπειας που θήτευσε 12 συναπτά έτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα, ο Κώστας Κουκοδήμος, πέτυχε να βάλει τη σφραγίδα του στο δήμο Κατερίνης μέσα στην πρώτη κιόλας τριετία εν μέσω πανδημίας αλλά και σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Μέσα σε μια τριετία που ολόκληρη η χώρα δοκιμάστηκε σκληρά από τις συνέπειες της πανδημίας, ο Δήμος Κατερίνης κατάφερε όχι μόνο να προσπεράσει τα οικονομικά εμπόδια που κληρονόμησε αλλά και να πετύχει σημαντικές χρηματοδοτήσεις για έργα αναβάθμισης του αστικού ιστού, υποδομών σε όλες ανεξαιρέτως τις κοινότητες αλλά και να βάλει τις βάσεις για να αλλάξει η αναπτυξιακή  φυσιογνωμία του Δήμου , δίνοντας ουσιαστική ώθηση στον τουρισμό.

Το μεγάλο στοίχημα με την αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων, την ανανέωση των τουριστικών υποδομών και δράσεις που κατέστησαν τις ακτές του Δήμου Κατερίνης τις πλέον φιλικές για ΑμεΑ επισφραγίστηκαν με πολλές διακρίσεις. Μια από αυτές το χρυσό βραβείο προσβασιμότητας (Tourism Awards).

Η Κατερίνη αλλάζει φυσιογνωμία, θέτει νέες βάσεις για την ανάπτυξη της προσελκύοντας το ενδιαφέρον επενδυτών, τραβάει την προσοχή με προτάσεις αξιοποίησης εγκαταλελειμμένων χώρων όπως αυτή της αξιοποίησης του πρώην εργοστασίου εμποτισμού του ΟΣΕ, εμπλουτίζει με θεματικές εκδηλώσεις που τραβούν την προσοχή επισκεπτών από όλη τη χώρα όπως το Φεστιβάλ Πάρκου κ.α.

Μέσα σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία λόγω της υγειονομικής κρίσης, υπαίθριοι χώροι αναψυχής στην είσοδο της πόλης, υπαίθρια γυμναστήρια στον αστικό ιστό, πρότυπες παιδικές χαρές, στήριξη της τοπικής οικονομίας με δράσεις εξωστρέφειας, κοινωνικό πρόσωπο  με δομές όπως το κοινωνικό ιατρείο δήμου Κατερίνης αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα.

Ο Δήμος Κατερίνης έβαλε στοίχημα και αυτό φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, που έχοντας την εμπειρία της λειτουργίας του δημόσιου τομέα «χτύπησε» τις κατάλληλες πόρτες και το κέρδισε. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο δημόσιο βίο, και έχοντας άριστες, προσωπικές σχέσεις στην κεντρική διοίκηση θέτει ψηλά τον πήχη για την επόμενη δημοτική θητεία. 

Ο Δήμαρχος επισημαίνει στον πρόσφατο απολογισμό του: «Εμείς συνεχίζουμε. Με ακόμη πιο σταθερά αλλά και πιο γοργά βήματα, αφού η κανονικότητα επέστρεψε.

Το όραμά μας υλοποιείται για μια πόλη ζωντανή, έναν δήμο πρωταγωνιστή. Η σελίδα επιτέλους γύρισε και όλοι μαζί ομορφαίνουμε το δήμο μας».

Εν κατακλείδι, το αφήγημα της κυβέρνησης για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης που θέτει ως κεντρικό στόχο τον πολίτη, στην περίπτωση του Δήμου Κατερίνης έχει στέρεη βάση. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα στους δήμους που θα βρεθούν στη λίστα στήριξης της Ν.Δ. ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μεταξύ άλλων   ο Κώστας Κουκοδήμος.   

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.