14:42, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Το θρίλερ με θαμμένη γιαγιά και τα ψέματα του παιδιού της…

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με την 82χρονη γυναίκα που εντοπίστηκε θαμμένη και σε προχωρημένη αποσύνθεση το περασμένο Σάββατο κοντά σε γήπεδο της περιοχή του Δενδροχωρίου της Καστοριάς.

Ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας που κρατείται, καθώς είχε πέσει σε αντιφάσεις, χθες οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Ο 46χρονος στις 16 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από τον εντοπισμό της σορού, είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και είχε δηλώσει την εξαφάνιση της 82χρονης. Αρχικά είχε πει στους αστυνομικούς ότι δεν έχει δει τη μητέρα του τις τελευταίες 24 ώρες. Όταν όμως κλήθηκε να δώσει εκ νέου εξηγήσεις μετά τον εντοπισμό της σορού, τότε υποστήριξε ότι είχε να δει την ηλικιωμένη για δέκα ημέρες.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να προκάλεσαν εντύπωση και να φάνηκαν ύποπτα, ωστόσο δεν υπήρξε το παραμικρό στοιχείο που να έδειξε ότι ο 46χρονος βρισκόταν πίσω από την εξαφάνιση και την ταφή της μητέρας του.

Περιμένουν το DNA

Έτσι το πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση, με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να προσπαθούν να εντοπίσουν τις λεπτομέρειες που θα τους οδηγήσουν στη συμπλήρωση του δύσκολου παζλ. Και αυτό γιατί κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει εάν η γυναίκα έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας ή πέθανε από παθολογικά αίτια και στη συνέχεια θάφτηκε σε μικρό βάθος στο σημείο όπου εντοπίστηκε.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από τη λήψη του DNA, ώστε να ανακοινωθεί και επισήμως ότι η σορός ανήκει στην 82χρονη. Ωστόσο αυτό που περιμένουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια οι αστυνομικοί της Καστοριάς είναι οι αναλύσεις και τα πορίσματα που θα δείξουν τα αίτια αλλά και τον χρόνο θανάτου. Η ηλικιωμένη αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και δεν έβγαινε από το σπίτι. Έτσι, γεννάται το ερώτημα πώς έφτασε στο σημείο που βρέθηκε η σορός.