, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του σταθμάρχη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Οι καταθέσεις των στελεχών του ΟΣΕ, στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ολοκληρώθηκαν σήμερα Δευτέρα (29/5).

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Τα δύο μέλη, φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, κατέθεσε, πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο, αλλά και από την απάντηση του ΟΣΕ στην Επιτροπή, όπως αναφέρει το larissanet.gr, το ηλικιακό όριο είχε μπει ως απαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης, ενώ ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας δεν ίσχυε τη στιγμή που Επιτροπή Αξιολόγησης εξέταζε την αίτηση του 59χρονου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.