fbpx

, Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Τρία αδέρφια ζαχαροπλάστες από τη Θεσσαλονίκη πήραν …το νταμπλ στο μελομακάρονο (ΦΩΤΟ)

Η Κυριακή και η Μαριάνθη Τοπαλίδου, δίδυμες από τη Θεσσαλονίκη και ο μικρότερος αδερφός τους Αλέξανδρος περνούν τις τελευταίες ημέρες ατέλειωτες ώρες στο εργαστήριο του φούρνου τους, στο κέντρο της πόλης, παρασκευάζοντας και ξεφουρνίζοντας ψωμιά και γλυκά από τα ξημερώματα, για να προλάβουν τις παραγγελίες.

Τα τρία αδέρφια επιστρατεύουν την τεχνική αλλά και τη φαντασία τους και για το διάστημα των γιορτών φτιάχνουν γλυκά, ορισμένα εκ των οποίων για πρώτη φορά! Αυτό που κυριολεκτικά έχει γίνει ανάρπαστο και σαρώνει στο TikTok είναι το …νταμπλ μελομακάρονό τους.

«Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό, κάτι που να απολαμβάνει ο κόσμος με ενθουσιασμό κι έτσι δημιουργήσαμε το διπλό μελομακάρονο. Είναι ένα στρόγγυλο κρουασάν, μέσα στο οποίο τοποθετήσαμε ένα λιωμένο μελομακάρονο και ένα ακόμη ολόκληρο και μεγαλύτερο από πάνω, γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό!» εξηγεί, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλέξανδρος Τοπαλίδης, ο οποίος είχε και την ιδέα για το διπλό μελομακάρονο, με τις δίδυμες αδελφές του να την «αγκαλιάζουν» αμέσως.

«Αρχικά κάναμε πειράματα. Αρκετές μέρες πριν, μέσα στο εργαστήριο κάναμε δοκιμές και είχαμε και τις αποτυχίες μας. Το σίγουρο ήταν ότι θέλαμε να έχουμε στο γλυκό μας το μελομακάρονο σε πρωταγωνιστικό ρόλο» λέει η Κυριακή, ενώ η Μαριάνθη συμπληρώνει: «Δεν σταματάμε εκεί! Το βουτάμε πριν το πάρει στα χέρια του ο πελάτης και σε σοκολάτα -λευκή κατά προτίμηση, που αφενός “ δένει” με τη γεύση και αφετέρου παραπέμπει σε χιόνι που το έστρωσε».

Το διπλό μελομακάρονο κατέκτησε ήδη μια περίοπτη θέση, εκτός από το TikTok και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να ανεβάζουν βίντεο κόβοντας το γλυκό στα δυο προκειμένου να φανεί το ένα συν ένα. Όπως λένε οι εμπνευστές και παρασκευαστές του, έχουν ήδη πολλές παραγγελίες για το γιορτινό τραπέζι και το μελομακάρονο έγινε και …πρωταθλητής και κυπελλούχος στις προτιμήσεις του κόσμου, ανεξαρτήτων οπαδικών προτιμήσεων!

Τα τρία αδέρφια έχουν στα σκαριά και την παρασκευή του νταμπλ κουραμπιέ για να μην αφήσουν παραπονεμένο το κοινό που προτιμάει το συγκεκριμένο γλυκό.
«Άρχισαν να μας διαμαρτύρονται οι “ κουραμπιεδάκηδες” που δεν είναι λίγοι και περιμένουν κι αυτοί το δικό τους “ διπλό”μ για το οποίο έχουμε κάνει κάποιες πρώτες δοκιμές για να γίνει και ο κουραμπιές νταμπλούχος» λέει ο Αλέξανδρος, ο οποίος έχει σπουδάσει αρτοζαχαροπλαστική κι εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα «τράβηξε» και τις δίδυμες αδερφές του στη συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα. Οι τρεις τους έβαλαν, λοιπόν, τις λευκές ποδιές τους, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο στον φούρνο που είναι πλέον «οικογενειακή υπόθεση».

Όσο για τη νοστιμιά και των δυο γλυκών, η οικογένεια των ζαχαροπλαστών λέει πως το μεγάλο μυστικό είναι να χρησιμοποιούνται για τις παρασκευές αγνές, παραδοσιακές πρώτες ύλες αλλά και αγάπη και πολλή φαντασία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.