, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βασίλης Κικίλιας: Στα 5,7 εκ. οι αφίξεις αεροπορικώς το β΄ εξάμηνο του 2022 στην Αθήνα

«Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 εκτιμάται ότι θα έχουν έρθει αεροπορικώς στην Αθήνα 5,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες» ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή του τ/σ ΣΚΑΪ «Οι Αταίριαστοι» προσθέτοντας ότι ο μήνας-ρεκόρ θα είναι ο Σεπτέμβριος.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε, ωστόσο, ότι με βάση τη στρατηγική και το σχέδιο που υλοποιείται, το ζητούμενο δεν είναι ο αριθμός των ταξιδιωτών, αλλά τα έσοδα που θα φέρει φέτος ο τουρισμός στην οικονομία της χώρας και στη μέση ελληνική οικογένεια, καθώς και η διάχυση του τουριστικού προϊόντος, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, που αν και έχουν λιγότερο ισχυρό brand, είναι ισάξιας ομορφιάς με άλλους δημοφιλείς προορισμούς.

«Οι στόχοι αυτοί, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι επιτυγχάνονται, όπως και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού, εκτιμώντας ότι η φετινή σεζόν θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του ’22.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποδομές, δήλωσε ότι έχουν ήδη αρχίσει να αναβαθμίζονται και το Υπουργείο Τουρισμού έχει κάνει συγκεκριμένη εισήγηση για σύσταση διυπουργικής επιτροπής, ώστε να προχωρήσουν με διαδικασίες fast track 35-50 μεγάλα έργα και παρεμβάσεις που τέμνονται στον τουρισμό, όπως λιμάνια και μαρίνες, στερεά απόβλητα, υδάτινοι πόροι και διαχείριση κυκλοφοριακού.

«Από τη στιγμή που ο τουρισμός αποτελεί το 25% του ΑΕΠ και είναι η κύρια πηγή εσόδων για την ελληνική οικονομία, θεωρώ ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει fast track σε αυτές τις βασικές αναβαθμίσεις των υποδομών της χώρας, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να εκκινήσουμε με ένα νέο τουριστικό μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, φιλικό στο περιβάλλον. Βλέπετε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη με τις πυρκαγιές, τα φυσικά φαινόμενα και τις καταστροφές. Εμείς την επόμενη χρονιά θα βγούμε μπροστά, φέρνοντας ένα νέο προϊόν με βάση τη μπλε και την πράσινη οικονομία. Αυτό θα είναι το brand μας για την επόμενη χρονιά, ο ιδιωτικός τομέας, η Marketing Greece, ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, η ΠΟΞ, όλοι οι ιδιώτες οι οποίοι επενδύουν στον τουρισμό, το δημόσιο, ο ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού, όλη η Κυβέρνηση. Η στόχευση και η προσήλωσή μας είναι σε αυτό, ώστε να είμαστε πάλι πρωτοπόροι στον τουρισμό με ένα εντελώς καινούριο concept» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και το νέο ΕΣΠΑ είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις τουριστικές επενδύσεις, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.