, Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

Βήμα προς βήμα εξετάζονται οι κινήσεις της 20χρονης δοκίμου – Σήμερα η κηδεία της

Ο αδόκητος και τραγικός θάνατος της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, Μαριάννας Τσίγκα, συγκλονίζει την ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια.

Το πρώτο της μπάρκο, 6μηνης διάρκειας, που ήταν εκπαιδευτικό, όπως προβλέπει ο κανονισμός των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, το λεγόμενο «sandwich course» στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο στάθηκε μοιραίο.

Κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα να πει την αιτία του θανάτου της νεαρής κοπέλας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ίσως οφείλεται σε λοιμώδη εγκεφαλίτιδα που προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια η οποία πιθανολογείται ότι προκλήθηκε μετά από τσίμπημα κουνουπιού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ινδία. Όμως όλα αυτές οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη ιατρικά τεκμηριωμένες και αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

«Δεν ξέρουμε από τι πέθανε. Περιμένουμε και εμείς να ενημερωθούμε. Θα έρθει το παιδί στο νησί, δεν ξέρω τι άλλο να πω; Περιμένουμε», μετέφερε στο protothema.gr ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας Παναγιώτης Τσίγκας.

marianna-tsigka-emporiko-naftiko-1

Οι έρευνες

Επειδή το πλοίο είναι υπό ελληνική σημαία θεωρείται ελληνικό έδαφος και ισχύει η ελληνική νομοθεσία και για αυτό η προανάκριση γίνεται από τις ελληνικές αρχές. Την ευθύνη έχει το Λιμεναρχείο Πειραιά αλλά δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο εάν στο επόμενο λιμάνι που θα προσεγγίσει το δεξαμενόπλοιο υπάρχει προξενική λιμενική αρχή να δώσει εκεί όλα τα στοιχεία που θα του ζητηθούν καθώς και κατάθεση τόσο ο ίδιος όσο και ο ύπαρχος που είναι οι εκπαιδευτές των δοκίμων σε τέτοιες περιπτώσεις αφού η 20χρονη σπούδαζε για να γίνει πλοίαρχος.

ΚλείσιμοΘα ερευνηθεί όλη η διαδικασία βήμα προς βήμα και οι κινήσεις που έγιναν μέχρι να αποβιβαστεί η κοπέλα για νοσηλεία.

Σύμφωνα με κύκλους του Λιμενικού με τους οποίους μιλήσαμε ο πλοίαρχος είναι υποχρεωμένος να κάνει ημερήσια ημερολογιακή εγγραφή από την ώρα που παρουσιάστηκαν τα πρώτα συμπτώματα και έγινε αντιληπτό το πρόβλημα υγείας μέχρι την αποβίβαση σε λιμάνι του Σουέζ.

Οι κινήσεις που γίνονται προβλέπονται από τη διαδικασία ασφαλούς διαχείρισης. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθεί προανακριτικό υλικό και από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε η δόκιμος προκειμένου ο Έλληνας Εισαγγελέας να σχηματίσει πλήρη εικόνα.

Πρώτο Θέμα