Μάχη για να αλλάξει την «εικόνα» της Ρούλας Πισπιρίγκου φαίνεται ότι δίνει ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, ο οποίος προσπαθεί να αποδομήσει το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει η 33χρονη, δίνοντας έμφαση στον ισχυρισμό της ότι είναι αθώα και δεν ευθύνεται για τους θανάτους
των τριών κοριτσιών της.
«Η ταλαιπωρία της είναι πολύ μεγάλη», υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας αμέσως μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί στις 16 Νοεμβρίου κατηγορούμενη
για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας. Ο κ. Κούγιας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν και νέα προθεσμία, επαναφέροντας παράλληλα τις αιτιάσεις που είχε προβάλει η οικογένειά της περί ξυλοδαρμού, ενώ ήταν κρατούμενη για τη δολοφονία της
πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Μάλιστα, δήλωσε για πρώτη φορά πως υποχρέωσαν την 33χρονη να υπογράψει ότι αυτό δεν συνέβη. «Μου μετέφεραν ότι την έδειραν», είπε, ενώ άφησε αιχμές σε βάρος του τότε συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνα Παπαδόπουλου, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε, κατηγορώντας τον ότι δεν
αντέδρασε με την κατάθεση μήνυσης. Η «κόντρα» άλλωστε των δύο συνηγόρων παραμένει «ζωντανή», καθώς με κάθε ευκαιρία ανταλλάσσουν πυρά μεταξύ τους.
Η απάντηση Παπαδόπουλου
Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, την ώρα που η 33χρονη βρισκόταν στο ανακριτικό γραφείο, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία, επικαλούμενος δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ανέφερε πως «διέψευσε τους αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» περί αντισυναδελφικής συμπεριφοράς. «Θα συμφωνήσω με τη δήλωσή του, ότι πράγματι υπάρχει δυνατότητα αθώωσης της συγκεκριμένης κατηγορουμένης. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να πάψει να ασχολείται μαζί μου και να ασχοληθεί μαζί της», σημείωσε με νόημα ο πρώην συνήγορος, με τον Αλέξη Κούγια να απαντά εμμέσως πλην σαφώς πως η κατηγορούμενη «βασανίστηκε» και εκείνος παρέμεινε άπραγος.
Η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες, «χτίζεται» με προσοχή, καθώς πρόθεση είναι να αναδειχτούν ενδεχόμενες αδυναμίες της δικογραφίας, μιας και εκτιμάται ότι η έρευνα ήταν «επιδερμική».
Ο Αλέξης Κούγιας στρέφει τα βέλη του στο ιατροδικαστικό πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, το οποίο χαρακτήρισε «κατάπτυστο» και «έκθεση ιδεών». Μάλιστα, έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη» παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, εστιάζοντας στο γεγονός ότι κλήθηκαν σε πειθαρχική απολογία ιατροδικαστές
«λες και έπρεπε να δικαστούν επειδή κάποιοι έβγαιναν καθημερινά στην τηλεόραση και έλεγαν διάφορα».
Επιπλέον αναφέρθηκε και σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πρόσωπα που έχουν αναδειχτεί με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση προτίθενται να πολιτευτούν εκμεταλλευόμενα «ανθρώπινες τραγωδίες».
Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον προσδιορισμό της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με τη δολοφονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της, Τζωρτζίνας, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL


