21:30, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

Βούλιαξε από επισκέπτες το Νότιο Αιγαίο τον Ιούλιο

«Κατάληψη» έκαναν στο Νότιο Αιγαίο οι τουρίστες τον μήνα Ιούλιο, με αποτέλεσμα κυρίως η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος και η Σαντορίνη να «βουλιάξουν» από τον κόσμο, αποδεικνύοντας έτσι τη μεγάλη προτίμηση που έχουν οι Ευρωπαίοι σε αυτά τα νησιά.

Της ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΣΑΒΟΥΡΔΟΥ

Οι αφίξεις των τουριστών ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, αγγίζοντας έτσι το +20% του Ιουλίου του 2019. Τα ποσοστά αύξησης ανά αεροδρόμιο στο Νότιο Αιγαίο διαμορφώνονται ως εξής: 13% για τη Ρόδο, 8% για την Κω, 31% για τη Μύκονο και 65% για τη Σαντορίνη.

Το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου υποδέχτηκε περίπου 40.000 επιβάτες από το εξωτερικό τα Σαββατοκύριακα.

Το αεροδρόμιο της Κω εξυπηρέτησε σε μία μέρα περισσότερους από 10.000 επισκέπτες από το εξωτερικό και τα μικρότερα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης πάνω από 6.000 και 7.000, αντίστοιχα.

Από την αρχή της τουριστικής σεζόν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται αδιάλειπτα ψηλότερα από τις επιδόσεις της τελευταίας κανονικής χρονιάς (2019) κατά ένα μέσο όρο που φτάνει, από τις 27 Μαρτίου μέχρι το τέλος Ιουλίου, στο 13%.

Πάνω από 3.000.000 επισκέπτες από το εξωτερικό επισκέφτηκαν τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όσοι περίπου αφίχθηκαν στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου κατά τη διάρκεια όλης της περσινής τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία του Νοτίου Αιγαίου».

Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για τη Ρόδο, ξεπερνώντας τη Γερμανία, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι Ιταλοί στο «νησί των Ιπποτών» τον Ιούλιο, καθώς αναδείχθηκαν τέταρτη αγορά μετά τους Πολωνούς.

Αντιστοίχως και στην Κω η Γερμανία παραμένει σταθερά η δημοφιλέστερη αγορά, ακολουθούμενη από τη Μεγάλη Βρετανία, με τους Ιταλούς να κάνουν την είσοδό τους στις πέντε κορυφαίες αγορές για το «νησί του Ιπποκράτη».

Για το «νησί των ανέμων» ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο σημείωσαν οι Ιταλοί παραμένοντας η πρώτη αγορά, με τους Γάλλους να σημειώνουν επίσης αύξηση ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Τέλος, στην πρώτη θέση και για τη Σαντορίνη βρέθηκε η ιταλική αγορά, ξεπερνώντας για πρώτη φορά φέτος τη βρετανική.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL