, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

«Βουνό» τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη αναστάτωση και σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία έχει προκαλέσει στον δήμο Θεσσαλονίκης η συσσώρευση μεγάλου όγκου απορριμμάτων τις τελευταίες ημέρες στους κάδους και τους δρόμους της πόλης, εξαιτίας της αποχής στην οποία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας.

Αποκρουστική είναι η εικόνα σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως στην οδό Τσιμισκή όπου οι κάδοι σκουπιδιών έχουν ξεχυλίσει με αποτέλεσμα τα πεζοδρόμια να έχουν γεμίσει με σκουπίδια. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε γειτονιές της πόλης, προκαλώντας, μάλιστα, έντονη δυσοσμία.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σήμερα, Τρίτη, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με συνέχιση της αποχής από την καθαριότητα.

Τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας

«Αναρωτιέμαι πώς γίνεται παρόλο που 9 από τα 10 αιτήματα των εργαζομένων να έχουν ικανοποιηθεί και ενώ προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε αυτά, αντί να κάνουμε μία γόνιμη συζήτηση, οι εργαζόμενοι να συνεχίζουν την απόχη. Η σκέψη μου πηγαίνει σε άλλα πράγματα. Όπως είπε και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, πρέπει να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε στην Karfitsa ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ιακώβου.