, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ξεκινά η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ξεκινά σήμερα –εκτός απροόπτου- η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο μετά από τρεις αλλεπάλληλες διακοπές αναμένεται να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά του άγριου εγκλήματος που είχε «παγώσει» το πανελλήνιο. Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, όπως είχαν δηλώσει στην έδρα στην προηγούμενη συνεδρίαση, θα απουσιάζουν στη σημερινή δικάσιμο, όμως θα είναι παρόντες στην επόμενη, στις 28 Μαρτίου, ώστε να καταθέσουν προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, ένας Ροδίτης και ένας φίλος του αλβανικής καταγωγής πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της φοιτήτριας συν δέκα πέντε χρόνια για το βιασμό.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, ο συνήγορος του νεαρού αλβανικής καταγωγής είχε ζητήσει χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία, καθώς είχε αναλάβει καθήκοντα υπερασπιστή λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης. Το δικαστήριο είχε προχωρήσει σε διακοπή, παρά τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη. Η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση είχε διακοπεί λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Στην επόμενη συνεδρίαση, ο ίδιος δικηγόρος ζήτησε η δίκη να αναβληθεί, προκειμένου να έχει και άλλο χρόνο να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή. Το αίτημα απορρίφθηκε από την έδρα με αποτέλεσμα ο συνήγορος να παραιτηθεί. Το δικαστήριο αποφάσισε τον αυτεπάγγελτο διορισμό άλλων συνηγόρων υπεράσπισης από τον κατάλογο του ΔΣΑ, όμως οι τρεις πρώτοι αρνήθηκαν τον διορισμό τους επικαλούμενοι λόγους ηθικής τάξης. Τελικά, δύο άλλοι δικηγόροι αποδέχθηκαν τον διορισμό και έτσι το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για σήμερα, προκειμένου να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.