, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξυλοδαρμός ποδοσφαιριστή στο Κιλκίς: Αναβλήθηκε η δίκη των έξι κατηγορούμενων

Για τις 3 Μαΐου ανέβαλε το Δικαστήριο του Κιλκίς σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου το δικαστήριο του Κιλκίς τη δίκη των έξι κατηγορουμένων σε βαθμό πλημμελήματος για τον ξυλοδαρμό 36χρονου ποδοσφαιριστή στο Πολύκαστρο, λίγο μετά τον αγώνα Γρίβας -Πευκοδάσους την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Η αναβολή δόθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων όλης της χώρας από υποθέσεις του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4908/22 περί οπαδικής βίας. Στους έξι, σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, δεν επιβλήθηκαν πρόσθετοι περιοριστικοί όροι μέχρι τη νέα δικάσιμο.

Υπενθυμίζουμε ότι η αναβολή είναι η δεύτερη καθώς προηγήθηκε εκείνη της Τετάρτης 30 Μαρτίου, τότε με τη διαδικασία του αυτόφωρου και με πρόταση της εισαγγελέα για «κρείσσονες αποδείξεις».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μία ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης Γρίβας-Πευκοδάσους την Κυριακή 27 Μαρτίου , οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 22 έως 42 ετών) αφού πλησίασαν με οχήματα τον 36χρονο ποδοσφαιριστή, του επιτέθηκαν ασκώντας σωματική βία σε βάρος του, με συνέπεια να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς όπου και νοσηλεύεται. Η δικογραφία περιλαμβάνει και έβδομο πρόσωπο που παραμένει ασύλληπτο, όπως επίσης τουλάχιστον δύο ακόμη άγνωστα άτομα.

Μεταξύ των έξι συλληφθέντων περιλαμβάνεται ένας 29χρονος στρατιωτικός, ο οποίος μήνυσε τον 36χρονο, καταγγέλλοντας ότι επιχείρησε να τον τραυματίσει με μαχαίρι, αντικείμενο το οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, βρέθηκε στο σημείο τού επεισοδίου.

Αφορμή για όσα καταγγέλθηκε ότι συνέβησαν φαίνεται να αποτέλεσε διένεξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, με «πρωταγωνιστές» τον 36χρονο και τον 29χρονο.

Μάλιστα την 3η Μαΐου αναμένεται ότι θα εκδικαστεί και η μήνυση του εκ των κατηγορουμένων στρατιωτικού κατά του θύματος.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η ΕΠΣ Κιλκίς για το περιστατικό άγριας οπαδικής βίας εξέδωσε καταδικαστική ανακοίνωση τονίζοντας εμφατικά ότι: «Οι συγκεκριμένοι δράστες δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, δεν αγαπούν τον αθλητισμό, αλλά βρίσκονται στους αθλητικούς χώρους με μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τα βίαια ένστικτά τους, και να πλήξουν τον ήδη βαλλόμενο χώρο του ποδοσφαίρου.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.