, Τρίτη
21 Μαΐου 2024

search icon search icon

Υπαίθριο μικρό νοσοκομείο στην Πάτρα ενόψει του καρναβαλιού

Ακόμα και ένα μικρο νοσοκομείο έστησε η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην «καρδιά» τηςΠάτρας με αφορμή τις δύο παρελάσεις και την κορύφωση του Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με το tempo24, το ύπαιθρο ιατρείο με τις σκηνές που παραχωρήθηκαν στην 6η ΥΠΕ, είναι πλήρως εξοπλισμένο με μόνιτορ, ορούς, απινιδωτές και υγειονομικό υλικό και βρίσκεται στο χώρο του “Έσπερου”. Ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο που θα εφαρμόσει και φέτος η 6η ΥΠΕ το τριήμερο του Καρναβαλιού, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας και περιλαμβάνει τα εξής:

– Ανάπτυξη ιατρείων επειγόντων περιστατικών στην «καρδιά» της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου (Έσπερος)

– Συνδρομή του ΕΕΣ με εθελοντές διασώστες και ιατρούς – Η 6η ΥΠΕ θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.

– Συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου

– Το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου), θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.

– Τα ΤΕΠ (τμήματα επειγόντων περιστατικών) των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης (Γ.Ν. “Άγιος Ανδρέας” και ΠΓΝΠ), θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο».

– Παράλληλα φέτος, στο υπαίθριο ιατρείο θα βρίσκονται ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός για τα περιστατικά της κρίσης πανικού λόγω του μεγάλου συνωστισμού.

Ο κ. Καρβέλης τέλος, επισήμανε ότι θα υπάρχει άμεση επαφή και σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ 6ης ΥΠΕ, Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΚΥ Βορείου Τομέα Πατρών, για την εύρυθμη λειτουργία του σχεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των εθελοντών του ΕΕΣ που θα εργαστούν τις μέρες του Καρναβαλιού είναι 200 άτομα.

Δείτε φωτογραφίες

patra2
patra3
patra4

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.