, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ζαλίζουν» οι τιμές ενοικίων στη Θεσσαλονίκη – Υπερβολικά μισθώματα ζητούν οι ιδιοκτήτες

«Ζαλίζουν» οι τιμές ενοικίων στη Θεσσαλονίκη. Τα μισθώματα, που ζητούν ιδιοκτήτες είναι υπερβολικά όπως παραδέχονται ακόμα και οι μεσίτες, οι οποίοι δυσκολεύονται να κλείσουν συμφωνίες καθώς οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά το τίμημα.

Ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. στο ιστορικό κέντρο, με θέα στη θάλασσα επιπλωμένο και ανακαινισμένο νοικιάζεται 1.500 ευρώ, 75 τετραγωνικά στο Φάληρο πρόσφατα ανακαινισμένο 850 ευρώ, στα ίδια λεφτά με δύο δωμάτια επιπλωμένο στην Τριανδρία ενώ 800 ευρώ το μήνα ζητά ιδιοκτήτης για διαμέρισμα 80 τετραγωνικών στη Μαρτίου.

Η έκρηξη τιμών οφείλεται σύμφωνα με τους επαγγελματίες της κτηματαγοράς στο γεγονός πως η ζήτηση για ενοικίαση αυξήθηκε, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα είναι λιγοστά, στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, που δεσμεύουν κατοικίες αλλά και στη κατασκευή του Μετρό.

Διαμέρισμα στην δυτική Θεσσαλονίκη 75 τ.μ. ανακαινισμένο πριν από μία 5ετία νοικιάζεται προς 500 ευρώ, Τα ίδια τετραγωνικά στη Χαριλάου κατασκευής του 1977 νοικιάζεται 80 ευρώ παραπάνω, 70 τετραγωνικά στην Αγία Τριάδα, ενάμιση χιλιόμετρο απόσταση από το κέντρο νοικιάζονται 650 ευρώ ενώ τόσα ζητά για τα ίδια τετραγωνικά ιδιοκτήτης, διαμερίσματος 62 ετών στη καρδιά της πόλης.

Οι μεσίτες εκτιμούν πως οι αυξήσεις ενοικίων μόνο προβληματισμό δημιουργούν, την ώρα, που βρίσκονται δύσκολα μισθωτές να αποδεχθούν τέτοιου είδους ανατιμήσεις γεγονός, το οποίο μπορεί να πείσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να ζητήσουν χαμηλότερα μισθώματα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.