, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ζαούτης: Η Όμικρον έχει αλλάξει την εικόνα της πανδημίας

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για την πορεία της πανδημίας και τη μετάλλαξη Όμικρον, αλλά και την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαούτης, τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν, γιατί «οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία των παιδιών είναι πάρα πολύ μεγάλες και ξεπερνάνε τη νόσο».

«Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι και το προσδόκιμο ζωής των παιδιών έχει επηρεαστεί από την πανδημία» πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης, τονίζοντας ότι η «οδηγία» σε όλη την Ευρώπη ήταν να ανοίξουν τα σχολεία.

«Σίγουρα υπάρχει ο φόβος ότι θα μεταφερθεί ο ιός στα σπίτια, γιατί γνωρίζουμε ότι η Όμικρον είναι πάρα πολύ μεταδοτική. Αυτός ο ιός έχει αλλάξει την εικόνα της πανδημίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την πιθανότητα υπερμετάδοσης λόγω του ανοίγματος των σχολείων, σημειώνοντας ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι βαριά και δεν χρειάζεται ο ίδιος αριθμός ατόμων νοσηλεία στις ΜΕΘ.

Για τα αυξημένα κρούσματα που ενδεχομένως θα υπάρξουν, ο Θεοκλής Ζαούτης υπογράμμισε πως «ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί, όμως θα πρέπει να δούμε τον δείκτη θετικότητας και όχι τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων».

«Θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων με την Όμικρον, όμως ο “σκληρός δείκτης” είναι τα άτομα που χρειάζονται βαριά νοσηλεία και οι απώλειες ζωών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.