, Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Γ. Καπουτζίδης: «Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία κι όχι γιατί κάποιος υπέγραψε Σύμφωνο συμβίωσης» (Video)

Για το θέμα της ρύθμισης για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και της τεκνοθεσίας, για τον ρατσισμό αλλά και για το «Παρά Πέντε» μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε την τεράστια επιτυχία του «Παρά Πέντε»: «Μετά την επιτυχία του “Παρά Πέντε” ένιωσα ότι πρέπει να μου δουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη, τα πάντα. Ήταν η πιο κουραστική περίοδος της ζωής μου. Ήμουν εξαντλημένος σωματικά και ψυχικά. Ένιωσα ότι πρέπει να αναμετρηθώ με αυτό που είχα κάνει και αυτό είναι λάθος, δεν χρειάζεται να αναμετριέσαι με τίποτα. Τώρα καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αναμετρηθείς με αυτό. Τώρα ξέρω πως αυτό που έγινε με το “Παρά Πέντε” δεν γίνεται, τι να βγει που να κάνει 66%;».

Για την πολιτική ορθότητα τόνισε: «Δεν είναι βρισιά η λέξη “πολιτική ορθότητα” και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να φοβόμαστε. Η πολιτική ορθότητα έχει έρθει για να μας βοηθήσει να συμπεριφερόμαστε καλύτερα ο ένας στον άλλον. Δεν φτάνεις στο άλλο άκρο αν τη χρησιμοποιείς σωστά. Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο. Άλλοι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν σωστά, άλλοι δεν τη χρησιμοποιούν σωστά». 

Σχετικά με το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρι ο ηθοποιός και σεναριογράφος σημείωσε: «Είναι πολύ προβληματικό όταν μιλάει κάποιος και λέμε “λέει την άποψή του”. Η άποψη πρέπει να εμπεριέχει γνώση, αλλιώς η άποψή σου είναι από κούφια έως ασήμαντη. Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση που εκφέρουν την άποψή τους, που συνήθως είναι συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και δεν έχουν πάει ούτε μία φορά να δουν μία οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει μαζί τους και δεν έχουν δει το παιδί».