00:48, Τρίτη
16 Αυγούστου 2022

Thessaloniki Pride: Ξεκίνησαν οι ομιλίες πριν από την παρέλαση (ΦΩΤΟ)

Με τη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 10ου Thessaloniki Pride, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και διοργάνωσε συζητήσεις, εκθέσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, μουσική και προβολές.

Το φετινό επετειακό Pride είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση και έχει κεντρικό σύνθημα «Μάθημα αποδοχής». Η γιορτή ξεκίνησε με τις  ομιλίες των διοργανωτών, φορέων και εκπροσώπων κομμάτων.

«Ελπίζουμε να μάθουμε στα παιδιά να αγαπάνε και να αποδέχονται αυτό που είναι. Πρέπει να ανήκουμε σε μια κοινωνία που είναι για όλους», ανέφερε η  εκπρόσωπος νομαρχιακής επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ, Βάσω Mαδέση. Από την πλευρά της η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ,  Κατερίνα Νοτοπούλου  τόνισε  ότι «πρέπει να αγαπάμε άνευ όρων γιατί αυτό είναι μάθημα αποδοχής».

Συγκλονίζει η πρώτη ανοιχτά τρανς εκπαιδευτικός στην Ελλάδα

Στο φετινό pride  βρίσκεται και η  Κάθρην Ράιλυ, η πρώτη ανοιχτά τρανς εκπαιδευτικός στην Ελλάδα. Η Κάθρην Ράιλυ μίλησε για την κακοποίηση που βίωσε στην παιδική της ηλικία επειδή ήταν διαφορετική. Όμως κατάφερε και σπούδασε και πλέον εργάζεται ως εκπαιδευτικός. «Ελπίζω για τη μέρα που θα υπάρξουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί ΛΟΑΤΚΙ+ στη συνέχεια», δήλωσε η Κάθρην Ράιλυ.

Μετά τις ομιλίες αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν όσοι συμμετέχουν στο φετινό pride είναι η εξής: Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου, Λ. Νίκης.

Στη Θεσσαλονίκη το Europride 2024

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές το EuroPride 2024  θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι μετά την ακύρωση του EuroPride 2020 της Θεσσαλονίκης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Prides ενέκριναν το αίτημα του Thessaloniki Pride να αναλάβει ξανά το EuroPride για το 2024.

Εκπρόσωπος νομαρχιακής επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ, Βάσω Mαδέση
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ,  Κατερίνα Νοτοπούλου