02:56, Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

Ξεκίνησε η πορεία «υπερηφάνειας» του 10ου Thessaloniki Pride (ΦΩΤΟ – Video)

Δέκα χρόνια μετά το πρώτο Thessaloniki Pride, η Θεσσαλονίκη  υποδέχτηκε το επετειακό 10ο Thessaloniki Pride.

Με την παρέλαση που ξεκίνησε στις 19.00  το απόγευμα του Σαββάτου με σημείο εκκίνησης τον Λευκό Πύργο κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride 2022,  που συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου, με τη μουσική από τα άρματα να δίνουν τον ρυθμό.

Χαιρετισμούς πριν από την έναρξη της παρέλασης απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ΜΚΟ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και των Οικολόγων Πρασίνων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε στο χώρο του Pride Fair, στην πλατεία Λευκού Πύργου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Λεκάκη.

«Η ζωή και η κοινωνία χρειάζονται καθημερινά μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού. Η πόλη που εξέθρεψε κινήματα, καινοτόμες ιδέες και πρωτοπορία φυσικά και δεν μπορεί παρά να είναι ανοιχτόμυαλη και να προχωράει διαρκώς μπροστά» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Εκτός από τις συζητήσεις, τις ομιλίες και τα εργαστήρια, με θέμα την εκπαίδευση, στο φετινό Thessaloniki Pride διοργανώθηκαν  προβολές (animation, φαντασίας, ντοκιμαντέρ), πάρτι, συναυλίες, θεματική ξενάγηση, καλλιτεχνικές εκθέσεις, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.