Αν σκοπεύετε να βρεθείτε στη Χαλκιδική αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει ένας ακόμη λόγος να επισκεφθείτε την Κασσάνδρα πέρα από τις παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Το 34ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας επιστρέφει με ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα των τελευταίων ετών, συνδυάζοντας μουσική, θέατρο, χορό και μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.
Από τις 11 Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, το Αμφιθέατρο της Σίβηρης και άλλοι ξεχωριστοί χώροι της χερσονήσου θα φιλοξενήσουν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής, αλλά και σημαντικές θεατρικές παραγωγές.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οι συναυλίες που ξεχωρίζουν
Οι φίλοι της μουσικής θα έχουν πολλές επιλογές:
🎵 11 Ιουλίου – Η αυλαία ανοίγει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το αφιέρωμα «Μουσικές του Νέου Κόσμου».
🎵 25 Ιουλίου – Ο Κώστας Χατζής και ο Πασχάλης Αρβανιτίδης συναντιούνται σε μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις.
🎵 31 Ιουλίου – Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ανεβαίνει στη σκηνή με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του.
🎵 8 Αυγούστου – Η Ελένη Φουρέιρα φέρνει το πιο εκρηκτικό pop show του καλοκαιριού.
🎵 14 Αυγούστου – Ο Σωκράτης Μάλαμας και η Ιουλία Καραπατάκη υπόσχονται μία από τις πιο ατμοσφαιρικές συναυλίες της σεζόν.
🎵 22 Αυγούστου – Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στους Έλληνες συνθέτες.
Θεατρικές παραστάσεις για κάθε γούστο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από αρχαίο δράμα μέχρι σύγχρονες κωμωδίες:
🎭 Βάκχες του Ευριπίδη (20 Ιουλίου), σε διεθνή παραγωγή με τη συμμετοχή κορυφαίων θεατρικών οργανισμών.
🎭 Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην (22 Ιουλίου), με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Θανάση Πατριαρχέα.
🎭 Ο σώζων εαυτόν σωθήτω (24 Ιουλίου), η κλασική ιταλική κωμωδία του Eduardo De Filippo.
🎭 Ο υπηρέτης δύο αφεντάδων (4 Αυγούστου), με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο σε έναν από τους πιο αγαπημένους θεατρικούς ρόλους.
🎭 Όχι άλλο κάρβουνο (18 Αυγούστου), η νέα σατιρική κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου.
Οι μικροί πρωταγωνιστές του καλοκαιριού
Το φεστιβάλ δεν ξεχνά τις οικογένειες.
👧 Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα (28 Ιουλίου)
👦 Τα στενά παπούτσια της Ζωρζ Σαρή (2 Αυγούστου)
🧸 Η Μάσα και ο Αρκούδος (9 Αυγούστου)
Οι μαγικές βραδιές της πανσελήνου
Από τα πιο ξεχωριστά σημεία του φετινού προγράμματος είναι οι καθιερωμένες «Πανσέληνες Βραδιές».
🌕 29 Ιουλίου – Άφυτος
Αφιέρωμα στην ισπανική μουσική, με ελεύθερη είσοδο.
🌕 28 Αυγούστου – Ιερό Άμμωνα Δία, Καλλιθέα
Η όπερα «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον αρχαιολογικό χώρο, σε μια βραδιά που αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού.
Πολιτισμός σε όλη την Κασσάνδρα
Παράλληλα με τις κεντρικές εκδηλώσεις, επιστρέφουν οι «Δρόμοι Πολιτισμού», μεταφέροντας δράσεις σε χωριά και οικισμούς της περιοχής, από την Άφυτο και την Καλλιθέα μέχρι το Παλιούρι, το Κασσανδρινό και τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής.
Χρήσιμη πληροφορία
Ο Δήμος Κασσάνδρας ανακοίνωσε ότι στην εναρκτήρια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές Λυκείου, σε μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει τους νέους πιο κοντά στη συμφωνική μουσική.
Με περισσότερες από σαράντα ημέρες εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας παραμένει μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές διοργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας και ίσως η καλύτερη αφορμή για να συνδυάσει κανείς διακοπές και πολιτισμό στη Χαλκιδική.





