Η θεατρική ομάδα «ArtΙΟΙ» παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Ράφτης Kυριών» του Ζωρζ Φεντώ στο Θέατρο Σοφούλη, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.
Οι «ArtΙΟΙ» είναι η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας, δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και όπως λέει και το όνομά τους, είναι παιδιά της τέχνης.
Εραστές της τέχνης, δηλαδή ερασιτέχνες ηθοποιοί που δεν διστάζουν να καταθέσουν την ψυχή τους σε εσάς, το κοινό.
Πρώτο τους εγχείρημα αποτελεί το θεατρικό έργο «Ράφτης κυριών» του Ζωρζ Φεντώ. Ένα έργο γραμμένο το 1889, που παραμένει επίκαιρο μέχρι τις μέρες μας.
Το έργο διαδραματίζεται γύρω από τη ζωή της Φλαντρώ, μιας γυναίκας στερημένης τον έρωτα και καταπιεσμένη από έναν μέθυσο και άπιστο σύζυγο. Με την αριστοτεχνικά κωμική γραφή του Φεϋντώ, διαπιστώνουμε μέσα από την πίκρα και τη ζήλια της, το τίμημα που πλήρωσε για την αγάπη και έναν άτυχο έρωτα.
Με τον «Ράφτη Κυριών» ο Φεϋντώ ανανέωσε ριζικά το κωμικό θέατρο. Δημιούργησε τον δικό του μηχανισμό του γέλιου, που στηριζόταν στην ανάδειξη των κωμικών χαρακτηριστικών της κυρίαρχης τάξης της εποχής του, τη σεμνοτυφία, την υποκρισία, το θράσος και τον εγωκεντρισμό των ανθρώπων που ήταν πάντα χορτάτοι.
Με στέρεη δραματουργική δομή και παιχνιδιάρικη διάθεση, κινεί τους ήρωες σαν πιόνια μέχρι να καταλήξουν στο παράλογο και στο εξωφρενικό. Αυτή η κωμική βιαιότητα της σπαρταριστής φάρσας, κάνει το έργο μία πολύ σοβαρή «θεατρική υπόθεση».
Αντικείμενο του «Ράφτη Κυριών» η υποκρισία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, σ΄ένα κόσμο που παριστάνει τον αξιοσέβαστο, όταν έχει ναυαγήσει κάθε ελπίδα να ζήσει ακόλαστα.
Παρόλο, που οι εποχές περνούν και τα πρόσωπα αλλάζουν, ο έρωτας συνεχίζει να είναι η κινητήριος δύναμη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Το αλατοπίπερο που νοστιμεύει τις στιγμές και ντύνει με μια εσάνς αιωνιότητας τα πρόσωπα των αγαπημένων μας.
Και οι «ArtΙΟΙ» υπόσχονται να σας το αποδείξουν!
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σμαράγδα Τζούμα
Παραγωγή: «ArtΙΟΙ» του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας
Παίζουν: Κώστας Αγγίτης, Κατερίνα Αναγνώστου, Αλεξάνδρα Γιαλούρη, Αλκμήνη Δεδέογλου, Βιργινία Καλλιοντζή, Δέσποινα Καραγιάννη, Κώστα Κουρουτσαλάκη, Μαρία Λευκοπούλου, Χαρά Μαζίδη, Αντιγόνη Μαυρίδου, Μέλλω Νταβράνη, Βασίλη Παναγιωτίδη, Βασιλική Παπασπύρου, Γιάννη Σιορμανωλάκη, Σμαράγδα Τζούμα, Ασημένια Τσιουτσιουλίτου, Κορνήλιος Χατζηστεφάνου
Πληροφορίες
Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Θεσσαλονίκη
Τηλ. Επικοινωνίας : 2310423925
www.theatrosofouli.gr
Θέατρο: Ράφτης Κυριών
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20:00
Εισιτήρια
Γενική είσοδος 10€
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο 5
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος
Trailer:



