03:10, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Η χιονάτη και οι 7 νάνοι: “Στα μαχαίρια” Dinklage και Perry

Ένας Παραολυμπιονίκης κολυμβητής που έχει μια κοινή μορφή νανισμού που ονομάζεται αχονδροπλασία, υπερασπίστηκε το ριμέικ της Disney του Snow White and the Seven Dwarfs – αφού ο Peter Dinklage το χαρακτήρισε «οπισθοδρομικό».

Ο Will Perry, 21 ετών, από το Northamptonshire, εμφανίστηκε στο Good Morning Britain του ITV σήμερα για να συζητήσει εάν η παραγωγή ζωντανής δράσης του στούντιο – που διανύει τον τρίτο χρόνο ανάπτυξης – θα πρέπει να ακυρωθεί για να αποφευχθεί η ενίσχυση των στερεοτύπων.

Ο πρωταγωνιστής του Game of Thrones Dinklage επέκρινε τη Disney για την ανανέωση της ταινίας του 1937 – που βλέπει τους κωμικούς νάνους χαρακτήρες να ζουν μαζί σε μια σπηλιά – ρωτώντας: «Δεν έχω κάνει τίποτα για να προωθήσω την υπόθεση από το σαπουνόκουτι μου; Υποθέτω ότι δεν είμαι αρκετά δυνατός ».

Σε απάντηση, η αμερικανική εταιρεία είπε ότι «ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση» με τους επτά συντρόφους της Χιονάτης και έχει διαβουλεύσεις με μέλη της κοινότητας του νανισμού σε όλα τα πρώτα στάδια της παραγωγής.

Ο Γουίλ είπε ότι χαιρετίζει τη διαβούλευση της Disney και παραδέχτηκε ότι ορισμένες πτυχές της ταινίας, όπως το όνομά της και το σπίτι των μικρών ανθρώπων, θα μπορούσαν να τροποποιηθούν, αλλά επέμεινε ότι το «πολύ αγαπημένο παραμύθι» δεν πρέπει να «ακυρωθεί».

Πηγή: Dailymail