, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Πως να μένει σταθερό το ξύλο κοπής

Υπάρχει ένα πανέξυπνο tip για να διατηρείτε το ξύλο κοπής πάντα στη θέση του.

Το ξύλο κοπής είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην κουζίνα. Το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση για να κόβετε το ψωμί, τα λαχανικά, τα τυριά αλλά και τα κρέατα. Πολλές φορές, όμως, γλιστράει πάνω στον πάγκο της κουζίνας και δεν μένει εύκολα σταθερό.

Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα και εσείς τότε το μόνο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι μια πετσέτα. Βρέξτε την πετσέτα σας και τοποθετήστε την κάτω από το ξύλο κοπής. Το πρόβλημα λύθηκε! Από εδώ και στο εξής αυτή η ξύλινη επιφάνεια θα μένει πάντα στη θέση της.

Tip: Μπορεί το ξύλο κοπής να είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην κουζίνα αλλά αν δεν το πλένετε τακτικά (δηλαδή μετά από κάθε χρήση) μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την υγεία σας γιατί εκεί συσσωρεύονται πολλά μικρόβια από ωμά κρέατα και ψάρια τα οποία στη συνέχεια πάνε σε όλα τα τρόφιμα που ακουμπάτε πάνω σε αυτή την επιφάνεια. Για να απολυμάνετε το ξύλο κοπής ρίξτε χοντρό αλάτι και ξίδι πάνω σε μισή λεμονόκουπα και τρίψτε καλά και τις δύο επιφάνειες του ξύλου. Μόλις ολοκληρώσετε το τρίψιμο αφήστε το μείγμα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύντε με χλιαρό νερό και υγρό πιάτων. Αφήστε το ξύλο να στεγνώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε και πάλι.

Έξτρα tip: Καλό είναι να χρησιμοποιείτε διαφορετικό ξύλο κοπής για ωμά κρέατα και ψάρια και διαφορετικό για όλα τα άλλα τρόφιμα. Έτσι θα μειώσετε τις πιθανότητες να μεταφερθεί κάποιο μικρόβιο στα φρούτα και τα λαχανικά σας και στη συνέχεια στο στομάχι σας.

Πηγή: spirossoulis.gr