Το supergroup της K-pop, BTS συναντήθηκε με την πρόεδρο του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, στο Εθνικό Παλάτι στην Πόλη του Μεξικού και χαιρέτησε το κοινό από το μπαλκόνι του μεγάρου πριν από τις συναυλίες του στη μεξικανική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του “ARIRANG”.
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ, η οποία επιβεβαίωσε την επίσκεψη κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης Τύπου νωρίτερα την περασμένη Τετάρτη, περιέγραψε τους BTS ως ένα συγκρότημα που «μεταφέρει πάντα μηνύματα φιλίας, ειρήνης και αγάπης».
Η συνάντηση την Τετάρτη είχε πρόσθετο βάρος δεδομένης της μακροχρόνιας υποστήριξης της προέδρου προς το συγκρότημα. Τον Ιανουάριο, χαιρέτισε την επιβεβαίωση των ημερομηνιών των τριών συναυλιών των BTS στην Πόλη του Μεξικού, χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική στιγμή» και σημειώνοντας πόσο καιρό περίμεναν οι νεότεροι Μεξικανοί τις εμφανίσεις τους.
Περίπου 50.000 θαυμαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το Εθνικό Παλάτι, κρατώντας πανώ που έγραφαν «Οι BTS θα είναι πάντα στην καρδιά του Μεξικού» και «Καλώς ήρθατε στο Μεξικό». Μερικοί μάλιστα συγκινήθηκαν μέχρι δακρύων στη θέα του συγκροτήματος.


