01:46, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Σοκ στο Χόλυγουντ: Πέθανε στον ύπνο του σε ηλικία 67 ετών ο ηθοποιός Ρέι Λιότα

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε σήμερα Πέμπτη ο διάσημος ηθοποιός Ρέι Λιότα. 

Σύμφωνα με αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ, ο γνωστός πρωταγωνιστής πέθανε ενώ κοιμόταν, στο σπίτι του στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στο Χόλυγουντ και όχι μόνο, καθώς είχε ένα πολύ μεγάλο φαν κλαμπ, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλές παραγωγές και μεγάλες επιτυχίες, όπως αναφέρει το skai.gr.

Ο Ρέι Λιότα (Ray Liotta, Νιούαρκ, Νιου Τζέρσι, 18 Δεκεμβρίου 1954 – 26 Μαΐου 2022) ήταν απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ο Λιότα διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική», λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy κι ένα Prism. Ακολούθως, ασχολήθηκε με το σινεμά αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι με τίτλο «Άγριο Θηλυκό» (1986). Η ερμηνεία του, ωστόσο στο έργο του Μάρτιν Σκορτσέζε, «Goodfellas» («Τα Καλά Παιδιά») του 1990, όπου ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ, ήταν αυτή που τον έφερε στο προσκήνιο της παγκόσμιας προσοχής.

Ήταν ένας καλλιτέχνης με ευρεία θεματολογία ρόλων, τόσο κωμικών, όσο και δραματικών. Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση «Match», ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League. Ακόμη, ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors, μετά την ερμηνεία του ως Φρανκ Σινάτρα στην τηλεταινία «The Rat Pack» (1998).

Ο Λιότα ήταν νυμφευμένος με την επίσης ηθοποιό Μισέλ Γκρέις από το 1997 έως το 2004.

Ενδεικτική φιλμογραφία: 

  • Killing Them Softly (2012)
  • The Place Beyond the Pines (2012)
  • The Iceman (2012)
  • Crossing Over (2019)
  • Smokin’ Aces (2006)
  • Identity (2003)
  • Hannibal (2001)
  • John Q (2001)
  • Heartbreakers (2001)
  • Blow (2000)
  • Cop Land (1997)
  • Unforgettable (1996)
  • Unlawful Entry (1992)
  • Τα Καλά Παιδιά (1990)

#Tags: Holywood