, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Συγκλονίζει ο Αύγουστος Κορτώ: Η μητέρα μου πήρε 450 χάπια κι ήξερε ότι θα την έβρισκα εγώ

Ο Αύγουστος Κορτώ ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4 και συγκλόνισε μιλώντας για την μητέρα του και τις απόπειρες αυτοκτονίας που είχε κάνει, μέχρι να έρθει το τέλος.

«Την πρώτη απόπειρα δεν την αντιλήφθηκα. Ήταν έγκυος, απέβαλε και το μόνο που με ένοιαζε ήταν να βγει από το νοσοκομείο. Δεν είχα καταλάβει επουδενί λόγο ότι είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Από τα 11 και μετά καταλάβαινα τις απόπειρες. Μέχρι να κάνει την οριστική, πρέπει να είχαν μεσολαβήσει άλλες 10-12. Με εξόργιζε το γεγονός ότι δεν υπήρχε θεραπεία. Δεν ήξερα ότι αν βρει έναν καλό γιατρό και ξεκινήσει ψυχοθεραπεία… Αλλά η Κατερίνα είχε φτάσει σε ένα σημείο κι ήταν τόσο καταπονημένη, που δεν ήθελε να σκαλίσει το παρελθόν. Ήθελε την συμπτωματική των φαρμάκων, δηλαδή υπνωτικά κι ηρεμιστικά. Ήθελε, όταν ήταν χάλια, να μαστουρώνει, να πίνει χάπια, να γίνεται κόκαλο και να κοιμάται» είπε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ.

«Έχω δει τα πάντα δηλητηρίαση με αλκοόλ, με νερό, την έχω δει σε κλινικές. Τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να κάνει αλλοιώσεις στον εγκέφαλο από το αλκοόλ και τα χάπια. Τον τελευταίο χρόνο της ζωής της πήγα να την δω σε μία από τις κλινικές και δεν με αναγνώρισε. Χρειάστηκε να πάω δύο τρεις φορές για να καταλάβει. Το έβλεπα να έρχεται… Ήμουν θυμωμένος γιατί επέλεξε μία χρονική συγκυρία πάρα πολύ άσχημη για εμένα. Το καταλαβαίνω ότι είχε φτάσει στις εσχατιές της απόγνωσης και δεν άντεχε να το αναβάλει άλλο. Έτυχε εκείνες τις ημέρες να λείπει ο πατέρας μου στην Αθήνα κι όταν πήρε γύρω στα 450 χάπια, ήξερε ότι θα την έβρισκα εγώ» πρόσθεσε ο Αύγουστος Κορτώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.