, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Τα όχι και τόσο ευδιάκριτα σημάδια ότι ένας άντρας μάς λέει ψέματα

Έχει συμβεί σε όλες μας, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας.

Κάποιες φορές οι ενδείξεις είναι ξεκάθαρες, άλλες όμως απευθύνονται στις πιο παρατηρητικές ή στις πιο πληγωμένες. Σε όλες μας, ωστόσο, έχει τύχει να πει ψέματα, λιγότερο ή περισσότερο αθώα, ένας άντρας. Πώς θα καταλάβουμε ότι μάς συμβαίνει σε μια σχέση ή ένα φλερτ; Ακολουθούν μερικά από τα πιο κοινά σημάδια.

Φάσκει και αντιφάσκει: Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ένστικτο ντετέκτιβ, σε αυτή την περίπτωση, για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Άλλα σάς λέει τη μία φορά, άλλα την επόμενη.

Χρησιμοποιεί λέξεις και φράσεις ανοιχτές σε πολλές ερμηνείες: Όπως «θα το δούμε αργότερα» ή «είμαι ανοιχτός στην προοπτική μιας σχέσης». Έτσι, δεν σας απορρίπτει αλλά ούτε δεσμεύεται, κρατώντας σας στο standby για όσο καιρό τον εξυπηρετεί.

Άλλα λέει κι άλλα κάνει: Ένα ακόμα αρκετά προφανές σημάδι (το οποίο όμως ίσως επιλέγουμε να αγνοήσουμε). Μπορεί, για παράδειγμα, να σας διαβεβαιώνει ότι θέλει να είστε μαζί, αλλά να ανεβάζει διαρκώς φωτογραφίες των καλογυμνασμένων κοιλιακών του στα social media. Κάτι δεν πάει καλά τότε.

Αναβάλλει ξανά και ξανά: Έχετε συζητήσει να πάτε μαζί ένα ταξίδι αλλά κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκει και μια διαφορετική δικαιολογία να το αναβάλετε; Καθυστερεί όσο μπορεί το επόμενο ραντεβού σας προφασιζόμενος φόρτο εργασίας; Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, όπως λένε.

Του ξεφεύγουν σχόλια που δεν ταιριάζουν με ό,τι σας διαβεβαιώνει: Μπορεί, για παράδειγμα, να σας λέει ότι του αρέσει η ίδια μουσική με εσάς αλλά αν, στην πρώτη συναυλία που πηγαίνετε μαζί, αρχίσει να διαμαρτύρεται ότι δεν αντέχει, τότε ίσως απλά να έκανε έναν ελιγμό για να σας προσεγγίσει.

Σας ρωτάει ξανά και ξανά αν συνεχίζετε να έχετε την ίδια άποψη για κάτι στο οποίο συμφωνήσατε αρχικά: Αν, για παράδειγμα, συμφωνήσατε να πάτε διακοπές και αρχίσει να σας ρωτάει μήπως τελικά αλλάξατε γνώμη και δεν θέλετε να περάσετε το καλοκαίρι σας μαζί του, στην πραγματικότητα ίσως να είναι εκείνος που άλλαξε γνώμη.

Χρησιμοποιεί κάποιον άλλο για να σας πείσει για κάτι: Μπορεί, για παράδειγμα, να έχει συμφωνήσει σε κάτι μαζί σας και μετά να αλλάξει γνώμη αλλά, αντί να το παραδεχτεί ανοιχτά, να βάλει κάποιον τρίτο, π.χ. έναν κοινό σας φίλο, να σας χειριστεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Επιμένει ότι «αυτός ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς»: Στην πραγματικότητα σας πατρονάρει και γίνεται χειριστικός προκειμένου να πετύχει έναν πολύ προσωπικό στόχο του. Φύγετε μακριά.

Πηγή: marieclaire.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.