, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Β. Παϊτέρης: Ο γύφτος είναι ο σιδεράς που είναι βρώμικος από τη δουλειά του (Video)

Ο Βασίλης Παϊτέρης εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση για την λέξη «γύφτος» στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και την δημοσιογράφο Μένια Κούκου με αφορμή μια ιστορία που δημοσίευσε ο Μάνος Ιωάννου στα social media.

«Ο καθένας μπορεί να γελάσει ή να κλάψει. Δεν είναι κακό να γελάσει κάποιος επειδή τον είπε γύφτο. Ο γύφτος είναι μια λέξη, η οποία κατ΄αρχάς δεν είναι φυλή. Είναι ο σιδεράς που η δουλειά του είναι έτσι που είναι βρώμικος».

«Από την άλλη μεριά αν το πούμε σαν να κορόιδεψε ορισμένους ανθρώπους, τους Ρομά, η λέξη γύφτος είπαμε πως είναι ο σιδεράς. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν μένουν σε άθλια κατάσταση χωρίς φως, χωρίς νερό, δεν πλένονται και είναι βρώμικοι. Από εκεί βγήκε και η φράση «αυτός είναι γύφτος» άρα αυτός είναι σιδεράς».

«Τώρα όσον αφορά πως ο άλλος γέλασε ή το πήρε κοροϊδευτικά, ο καθένας λέει ότι θέλει. Δημοκρατία έχουμε, μπορεί να πει ο καθένας ότι θέλει».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.