, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

24o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Πανελλήνια πρεμιέρα για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Μ. Καραγάτσης» της COSMOTE TV

Πανελλήνια πρεμιέρα έκανε το ντοκιμαντέρ «Μ. Καραγάτσης» της σειράς ντοκιμαντέρ «Η Γενιά του ‘30» σε παραγωγή COSMOTE TV, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Την ειδική προβολή, στην οποία έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου, προλόγισαν ο Executive Director της COSMOTE TV, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη σημερινή προβολή ενός από τα ντοκιμαντέρ, που έχουν το δείγμα γραφής που μας ενδιαφέρει. Πρόκειται για ένα docudrama, ένα είδος που μας βοηθά να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει με το κανάλι μας, το COSMOTE HISTORY. Να αναδείξουμε άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας στα νεανικά κοινά, που δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με το ντοκιμαντέρ».

Ο επικεφαλής της COSMOTE TV αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Ομίλου ΟΤΕ, να διαθέσει δωρεάν το COSMOTE HISTORY σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, καλώντας το κοινό να γίνει ambassador αυτής της πρωτοβουλίας. «Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα να αποκτήσουν δωρεάν το COSMOTE HISTORY. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 100 σχολεία. Διαθέτουμε πάνω από 160 σειρές ντοκιμαντέρ, οι οποίες είναι όλες γυρισμένες από το 2016 και μετά. Είναι παραγωγές και συμπαραγωγές μας, οι οποίες ασχολούνται με την ιστορία, τη γεωγραφία, τα ήθη και τα έθιμα, την κουλτούρα, τη θρησκεία και οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ελλάδα. Θα ανοίξουμε περισσότερο τη θεματολογία μας, πάλι όμως σε σχέση με θέματα που αφορούν την Ελλάδα».

Διαβάζοντας τα τελευταία λόγια που έγραψε ο Καραγάτσης, τον Σεπτέμβριο του 1962 στο τελευταίο ημιτελές μυθιστόρημά του, το «10», ο κ. Ανδρεαδάκης σημείωσε: «Τα λόγια, η σκέψη, τα βιβλία του Μ.Καραγάτση είναι ζωντανά. Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεχίζουν να είναι ζωντανά μέσα από τέτοιες δουλειές, όπως αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Γκικαπέππα, που είναι παραγωγή της COSMOTE TV και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς ντοκιμαντέρ για τη γενιά του ’30».

Η δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ «Η Γενιά του ‘30»

Η δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ «Η Γενιά του 30’», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, είναι αφιερωμένη στη γενιά-ορόσημο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που αποτέλεσε αγωγό αφήγησης των σημαντικών ιστορικών γεγονότων της Ελλάδας του 20ου αιώνα. Μέσα από τα 15 επεισόδια της σειράς της COSMOTE TV προβάλλεται, μεταξύ άλλων, η ζωή και το έργο κορυφαίων Ελλήνων πεζογράφων και ποιητών, όπως των Μ. Καραγάτση, Κοσμά Πολίτη, Ηλία Βενέζη, Γιώργο Σεφέρη, Γιώργο Θεοτοκά, Παντελή Πρεβελάκη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Εγγονόπουλο, Άγγελο Τερζάκη, Στράτη Μυριβήλη. Η σειρά προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, ενώ μετά την προβολή του κάθε επεισόδιο είναι διαθέσιμο για προβολή στην on demand υπηρεσία της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS). 

Η COSMOTE TV στηρίζει τα τελευταία 7 χρόνια ως Μεγάλος Χορηγός το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.