, Πέμπτη
22 Φεβρουαρίου 2024

Άρια Καλύβα: «Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός, όμως δεν υπολόγισα στο αντικειμενικό γεγονός ότι δεν υπήρχε ταλέντο»

Γι’ αλλού η Άρια Καλύβα κίνησε κι αλλού η ζωή (και το ταλέντο) την πήγε. Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός και για τον παράγοντα που δεν… υπολόγισε.

«Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός ολοκληρώνοντας το λύκειο. Είχα τη θέληση, όμως δεν υπολόγισα στο αντικειμενικό γεγονός ότι… δεν υπήρχε ταλέντο!», λέει με διάθεση χιούμορ η Άρια Καλύβα, μιλώντας στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Γρηγόρη Μελά.

Το προσπάθησε πάντως… «Παρακολούθησα μαθήματα σε δραματική σχολή, και το φθινόπωρο του 1996, ως Βούλα της “12ης νύχτας” του Σαίξπηρ, έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό θέατρο, όπου φυσικά απέτυχα παταγωδώς.

Η ορμή της μετεφηβικής νεότητας με οδήγησε απτόητη σε δεύτερη απόπειρα, αυτή τη φορά στις εξετάσεις του υπουργείου Πολιτισμού για έγκριση εγγραφής σε ιδιωτική δραματική σχολή, με την ίδια επιλογή της “12ης νύχτας” και το τραγούδι “Σαντορίνη” από τον “Κύκλο Σεφέρη” με μελοποίηση Ηλία Ανδρικόπουλο».

«Με εξαίρεση τη φωνή, το υποκριτικό ταλέντο ήταν το ίδιο, ενδεχομένως και χειρότερο. Δικαιολογώ το “ψαλίδι”», σημείωσε η Άρια Καλύβα.