, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

ΕΡΤ: Γκρίνιες από τις αλλαγές στην ενημέρωση

Το άνοιγμα της ΕΡΤNEWS και οι νέες είσοδοι προσώπων της ενημέρωσης αλλά και της ψυχαγωγίας στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και σούσουρο στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονται επί πολλά χρόνια στην ΕΡΤ βλέπουν να μετακινούνται οι ίδιοι σε άλλα πόστα, αλλά και, επιπλέον, τις νέες θέσεις που δημιουργούνται να καταλαμβάνονται από πρόσωπα της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Τον χορό άνοιξε ο Γιώργος Κουβαράς, όταν εκτός από τις πολιτικές εκπομπές που ανέλαβε, πήρε και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου από τα χέρια της Αντριάνας Παρασκευοπούλου. Η τελευταία διαπραγματεύτηκε στη συνέχεια με τους ιθύνοντες του σταθμού για το πώς θα συνεχίσει από εδώ και πέρα και κάπως έτσι έγινε διευθύντρια Ενημερωτικών Εκπομπών και παρουσιάστρια του μεγαλύτερου σε διάρκεια δελτίου της ημέρας, του μεσημεριανού -το δελτίο των 15.00 θα έχει ωριαία διάρκεια, ενώ των 21.00 θα ολοκληρώνεται στα 45 λεπτά.

Την ίδια στιγμή, η μετακίνηση του Κώστα Παπαχλιμίντζου και της Χριστίνας Βίδου στην πολύ πρωινή ζώνη εξοστράκισε τον Δημήτρη Κοτταρίδη στα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Στο μεταξύ, η άφιξη του Απόστολου Μαγγηριάδη από τον ΣΚΑΪ δυσαρέστησε πολλούς εντός ΕΡΤ, καθώς ο δημοσιογράφος αναλαμβάνει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου από Παρασκευή έως Κυριακή, αλλά και δύο εκπομπές-συνεντεύξεις σε πολιτικά πρόσωπα και talkshow.

Νέα είσοδο στην ΕΡΤ έκανε και ο Γιάννης Μούτσος, ο οποίος άφησε το MEGA για την παρουσίαση του νυχτερινού δελτίου. Στον αέρα, λοιπόν, μένουν προς ώρας κάποιοι παρουσιαστές, όπως ο Κώστας Λασκαράτος, αφού εκτός από τα ενημερωτικά «χτυπήματα» που δέχτηκαν, ήρθαν και από την ψυχαγωγία για να δημιουργήσουν μια ακόμα πιο ασφυκτική κατάσταση για τους μόνιμους της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος με την Τζένη Μελιτά τις καθημερινές και η Ζωή Κρονάκη με τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου τα Σαββατοκύριακα «κλέβουν» το δίωρο 10-12 από την ενημέρωση, σε μια προσπάθεια της ΕΡΤ να επαναφέρει τα πρωινά μαγκαζίνο στο πρόγραμμά της ύστερα από πολλά χρόνια. Θα τα καταφέρει;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.