, Δευτέρα
28 Απριλίου 2025

search icon search icon

Φαίη Σκορδά: Μας έδειξε πώς φτιάχνεται η αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα

Μπορεί η Φαίη Σκορδά να μην ασχολείται πολύ με την κουζίνα, όπως έχει πει, όμως ό, τι φτιάχνει το φτιάχνει τέλεια.

Κι αν κάτι αγαπάει πολύ να γεύεται, αυτό δεν είναι άλλο από τα ζυμαρικά!

Πρόσφατα μέσα από την εκπομπή της στο Mega έδειξε βήμα προς βήμα στο τηλεοπτικό κοινό πώς φτιάχνεται η αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα.

fayskorda_1742321594_3591176277146486852_257181686.jpg

Τα υλικά

500 γρ σπαγγέτι Νο7
100 γρ τριμμένο πεκορίνο
5 κρόκοι αυγών
200 γρ γκουαντσάλε
αλάτι
πιπέρι

Η εκτέλεση

Σε τηγάνι βάζουμε το γκουαντσάλε και το σιγοψήνουμε, προκειμένου να βγάλει το λάδι του, το οποίο κρατάμε, γιατί θα μας χρειαστεί. Την ίδια στιγμή, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε ένα αυγό και δύο κρόκους αυγών, ενώ ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά. Όσο “χτυπάμε” τα αυγά, ρίχνουμε μέσα και το λάδι που έχουμε κρατήσει από το γκουαντσάλε. Μετά προσθέτουμε και το τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε καλά, δημιουργώντας μια πολύ ωραία κρέμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πιπέρι. Όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε και λίγο νερό από τα μακαρόνια, για να μην βγει η σάλτσα πολύ πηχτή. Αφού έχουμε βράσει τα μακαρόνια, τα βάζουμε στο τηγάνι με το γκουαντσάλε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σάλτσα.

gossip

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.