, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Κλείνει το Radio North στη Θεσσαλονίκη

Kλείνει το Radio North στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα μετατραπεί σε μουσικό ραδιόφωνο.

O δημοσιογράφος Βαγγέλης Μωυσής, επικεφαλής του δημοσιογραφικού τμήματος ανακοίνωση μέσω social media, ότι σήμερα θα είναι η τελευταία του εκπομπή.

“Η ιδιοκτησία του ραδιοφώνου, με κριτήρια επιχειρηματικά και οικονομικά, αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα του Radio North, και από ενημερωτικό ραδιόφωνο, να το καταστήσει εκ νέου μουσικό, όπως ήταν παλιά, γεγονός που σημαίνει ότι ολόκληρη η δημοσιογραφική ομάδα απέρχεται και η πόλη χάνει -προς το παρόν- ακόμα ένα ενημερωτικό μέσο” έγραψε αρχικά στην ανάρτηση του.

“Ως επιχειρηματική επένδυση το Radio North 98 σίγουρα δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα.
Δεν είναι ούτε η ώρα ούτε ο τρόπος για ανάλυση αυτής της αλήθειας και παράθεση των αιτίων, που συνθέτουν πολλοί παράγοντες χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου.

Ως επένδυση δημοσιογραφικού χρόνου, θέλω να πιστεύω ότι το Radio North, τα τελευταία τρία χρόνια στάθηκε με αξιοπρέπεια και συνέπεια απέναντι στο ραδιοφωνικό κοινό, απέναντι στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, απέναντι στους πολιτικούς, οικονομικούς κοινωνικούς παράγοντες που συνθέτουν και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, με τις πράξεις τους ή με την απραξία τους.
Θέλω να πιστεύω ότι υπηρετήσαμε με αξιοπρέπεια αυτό που εδώ και χρόνια διατυμπανίζω. Το δικαίωμα στην άποψη, αλλά και την υποχρέωση προστασίας του δικαιώματος της αντίθετης άποψης να εκφράζεται.

Θέλω να πιστεύω ότι υπηρετήσαμε την κοινή λογική, ενώ ως μετερίζι δημόσιου λόγου, σταθήκαμε κριτικοί έναντι κάθε έκφραση εξουσίας όπως οφείλει να πράττει κάθε δημοσιογράφος, ακόμα και έναντι της εξουσίας εκείνης, με την οποία ιδεολογικά συμφωνεί. Θέλω να πιστεύω ότι ήμασταν όσο ενοχλητικοί έπρεπε….”.