, Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

search icon search icon

Χρυσός: Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ οδηγεί σε νέο ρεκόρ – Πρόβλεψη για $2.700 η ουγγιά 

Ο χρυσός προχώρησε κοντά σε ρεκόρ, αφού η πρωτοφανής επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο οδήγησε τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία σε νέα υψηλά.

Ο χρυσός αυξήθηκε έως και 1,2% καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισήλθε σε μια νέα επικίνδυνη φάση, πριν μειώσει περίπου το ήμισυ αυτής της ανόδου. Η Ισλαμική Δημοκρατία εκτόξευσε περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ, αν και τα περισσότερα αναχαιτίστηκαν και δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Το πολύτιμο μέταλλο διέσπασε τα 2.400 δολάρια ανά ουγγιά την Παρασκευή 12/4, αλλά έκλεισε τη συνεδρίαση χαμηλότερα, καθώς οι τεχνικοί δείκτες έδειξαν ότι το ράλι του είχε ξεφύγει πολύ και οι επενδυτές ρευστοποίησαν τις θέσεις τους. Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναζωπύρωσαν τη φυγή προς την ασφάλεια, με τους φόβους για πιθανά αντίποινα από το Ισραήλ να είναι πιθανό να στηρίξουν τον χρυσό βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

newmoney.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.