, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Π.Κοκκόρης: Έρχονται 700 νέες προσλήψεις στις επιτροπές  των ΚΕΠΑ – Μειώνεται ο χρόνος αναμονής των επιτροπών για τα ΑΜΕΑ

Μεγάλη ανακούφιση για τα άτομα με αναπηρία που περιμένουν έως και 4 μήνες για να περάσουν από επιτροπή των ΚΕΠΑ προκειμένου να πιστοποιηθεί η αναπηρία τους, θα προσφέρει η πρόσληψη 700 νέων γιατρών η οποία ήδη δρομολογείται.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο υποδιοικητής e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Κοκκόρης, η πλατφόρμα για τους ενδιαφερόμενους γιατρούς ανοίγει την 1Η Μαίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 26 Μαίου προκειμένου να κάνουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. 

Προσλήψεις πρώτη φορά από το 2013

Ο κ. Κοκκόρης σημείωσε πως είχαν να γίνουν προσλήψεις από το 2013 γι αυτό και υπήρχε μεγάλος χρόνος αναμονής που έφτανε ακόμη και τους 4 μήνες για επισκέψεις των γιατρών κατ’ οίκον καθώς «500 γιατροί δε μπορούσαν να ανταποκριθούν στο πλήθος των περιστατικών». Τώρα, με την πρόσληψη των 700 γιατρών «οι γιατροί θα υπερδιπλασιαστούν και θα φτάσουν τους 1200» γεγονός που θα «ανακουφίσει μεγάλο αριθμό αναπήρων». Ο ίδιος επισήμανε πως θα αυξηθούν και οι αμοιβές των γιατρών που συμμετέχουν στις επιτροπές κατά 50% ενώ θα «αυξηθούν και οι ειδικότητες καθώς προστίθενται παιδοψυχολόγοι, παιδίατροι και αναπτυξιολόγοι για περισσότερη εξειδίκευση» «Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα για όσους χρειάζεται να γίνει επίσκεψη κατ οίκον ώστε να ανταποκριθούμε στις πραγματικές ανάγκες» τόνισε ο  κ. Κοκκόρης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.