, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

Yποτροφίες COSMOTE συνολικής αξίας άνω των €500.000 σε 30 πρωτοετείς φοιτητές για τις σπουδές τους

Για ακόμη μια χρονιά η COSMOTE παραμένει σταθερός σύμμαχος της νέα γενιάς και δείχνει το δρόμο για την δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα τα όνειρα των νέων, προσφέροντάς τους την απαραίτητη ώθηση για να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την επαγγελματική τους επιτυχία, ξεκινώντας από τις σπουδές τους.

Φέτος, οι Υποτροφίες COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024με συνολική αξία άνω των €500.000, απονεμήθηκαν σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι δεν εφησυχάζουν, αλλά κυνηγούν τα όνειρά τους με προσήλωση και αποφασιστικότητα.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, προσφέρει οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Φέτος, συμπληρώνει τα 22 χρόνια, και απαριθμεί υποτροφίες συνολικού ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ, έχοντας στηρίξει μέχρι σήμερα 814 φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, συμμετείχε σε συζήτηση με τους υποτρόφους και δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρόνο γεμίζω αισιοδοξία όταν συναντώ νέους και νέες, οι οποίοι με πίστη, πάθος, γενναιότητα και αξίες ξεπερνούν εμπόδια και δυσκολίες και κυνηγούν τα όνειρά τους. Είμαι περήφανος που 22 χρόνια, μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα κυρίως για τη στάση ζωής τους και δευτερευόντως για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Νέους που ξεκινούν τις σπουδές τους όχι με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά κατορθώνουν να ορίζουν τις συνθήκες για να πετύχουν τους στόχους τους. Το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας μας. Προσφέροντας στους νέους ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Ειδικότερα για το 2023-2024 δόθηκαν 30 υποτροφίες, οι οποίες περιλαμβάνουν την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000, που απονέμεταισε φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, 14 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, και από 15 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης.

Επιπλέον της υποτροφίας, η COSMOTE προσφέρει δωρεάν στους υποτρόφους σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των καθημερινών τους τηλεπικοινωνιακών αναγκών. Παρέχονται δωρεάν πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και mobileInternet για όλα τα έτη των σπουδών τους, τεχνολογικός εξοπλισμός όπως laptop καθώς και COSMOTE TV για ένα έτος. Επίσης, οι νέοι Υπότροφοι έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ.

Με βασικό μήνυμα «Τώρα τίποτα δεν σας σταματά», εμπνευσμένο από τη στάση ζωής των υποτρόφων της COSMOTE, οι πρωτοετείς φοιτητές παρακολούθησαν βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι νέοι υπότροφοι συζήτησαν για θέματα που τους προβληματίζουν, μοιράστηκαν τα προσωπικά τους βιώματα καθώς και τα σχέδια τους για το μέλλον.

Ο Γιώργος Φωτίου, πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕθνικούΜετσόβιουυ Πολυτεχνείου,ο οποίος βραβεύτηκε με την Υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, δήλωσε σχετικά: «Ο λόγος που επέλεξα να σπουδάσω στη σχολή των Ηλεκτρολόγων μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι να οι δυνατότητες που μου δίνονται να αναπτυχθώ σε πάρα πολλούς τομείς, που με ενδιαφέρουν, όπως είναι το σινεμά και η μουσική.Η Υποτροφία της COSMOTE θα με βοηθήσει σημαντικά να πετύχω τους στόχους μου, καθώς η οικογένειά μου θα ανακουφιστεί της οικονομικής επιβάρυνσης, και θα μπορέσω να αποκτήσω μια σχετική οικονομική ανεξαρτησία, και θα μπορέσω να ασχοληθώ με διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες που πάντα ήθελα».

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και αποτελεί ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Η COSMOTE παραμένει σταθερός σύμμαχος στο πλευρό των νέων, και επενδύει στο μέλλον της νέας γενιάς δημιουργώντας έναν κόσμο, με ίσες ευκαιρίες, καλύτερο για όλους.

#Tags: Sticky