, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

13 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δ. Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες τις Καθαριότητας

Τα ζήτησε ο Στέλιος Αγγελούδης και τελικώς τα πήρε! Ο λόγος για τα 13 εκατ. ευρώ που καταλήγουν στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες της Καθαριότητας.

Το αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση είχε κατατεθεί από το νέο δήμαρχο, άμεσα μετά την εκλογή του, προς την κυβέρνηση προκειμένου να ξεκινήσει νυχτερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, εξαιτίας των έργων του Flyover, αλλά και για να ενισχυθεί ο εξοπλισμός της καθαριότητας.

Με τροπολογία – προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εγκρίθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση και πλέον τα χρήματα αναμένονται στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Μέσω των 13 εκατ. ευρώ θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες για τη νυχτερινή αποκομιδή και παράλληλα θα προχωρήσει η αναδιάρθωση της υπηρεσίας, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο κ. Αγγελούδης, άλλωστε, έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως επιδίωξη του είναι να μισθωθεί εξοπλισμός για το πλύσιμο πεζοδρομίων, σαρώματος και καθαρισμού ώστε κάθε δημοτική κοινότητα να έχει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα, τα οποία θα επιστρατεύονται σε καθημερινή βάση για την καθαριότητα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.