Συνέδριο είχε στην Κοπεγχάγη το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολύ ισχυρό σε όλη την Ευρώπη.
Οι πράσινοι έχουν δύο πρωθυπουργούς και συμμετέχουν σε 14 κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα (μαζί με την Αλβανία) όπου δεν συμμετέχουν οι πράσινοι στο εθνικό κοινοβούλιο.
Τα δεδομένα αυτά θέλει να αλλάξει το Πράσινο Κίνημα, που πρόσφατα ανακοίνωσε και τους 100 πρώτους υποψήφιους βουλευτές. Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, το Πράσινο Κίνημα συμμετείχε με οκταμελή αποστολή που παρακολούθησε όλες τις συνεδρίες. Μάλιστα ο συμπρόεδρος και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα Κώστας Καλογράνης μεταξύ των άλλων είχε και μακρά συζήτηση με τον πρωθυπουργό του Μαυροβούνιου ΝτρίτανΑμπάζοβιτς.
Ο πόλεμος της Ουκρανίας και οι πετυχημένες πράσινες πολιτικές του Μαυροβουνίου ήταν στο μενού της συζήτησης των δυο ανδρών, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους μετά τις εκλογές της χώρας μας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL


