ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Αγγελούδης για πλ. Ελευθερίας, 337 νέες θέσεις στάθμευσης, αποκριάτικες εκδηλώσεις και chatbot

Ελεάνα Ζαμπάρα Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
05/02/2026
Παραπολιτικά
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Αγγελούδης για πλ. Ελευθερίας, 337 νέες θέσεις στάθμευσης, αποκριάτικες εκδηλώσεις και chatbot

Τιμάται από τον Δ. Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γαβράς

«Η Πλατεία Ελευθερίας μπήκε στον δρόμο της υλοποίησης και καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε μέχρι τέλη Μαρτίου να ξεκινήσει ο εργολάβος», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στο πλαίσιο της τακτικής μηνιαίας συνάντησης με δημοσιογράφους. Με αφορμή την έναρξη των έργων στάθηκε και στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, προκειμένου να βρεθούν νέες θέσεις στάθμευσης, που θα «ισορροπήσουν» αυτές που θα χαθούν από τη μετατροπή της Πλατείας σε Πάρκο Μνήμης.

Ο κ. Αγγελούδης είπε πως δημιουργήθηκαν 153 νέες θέσεις στάθμευσης στο λιμάνι, έπειτα από συνεννόηση με τον ΟΛΘ και μαζί με τις 84 που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό εξυπηρέτησης των οδηγών σε 237 θέσεις παρκαρίσματος. Επίσης, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα παραδοθούν σε κατοίκους και επισκέπτες άλλες 100 θέσεις στάθμευσης στο οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στον δήμο Θεσσαλονίκης και βρίσκεται απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο.

«Σε όσους λένε “ ανάπλαση ή χώρος στάθμευσης”, η απάντηση είναι απλή: και ανάπλαση και Πάρκο Μνήμης και χώροι στάθμευσης. Χρειάζεται τρόπος και σχέδιο», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Related Post

Εξιτήριο για τη Σία Κοσιώνη – Η ανάρτηση του Μπακογιάννη

«Κλείδωσε» η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Ρ.Τ. Ερντογάν: Πότε θα γίνει

Δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου οι «κόκκινοι» δανειολήπτες

Τρίκαλα: Πραγματογνώμονες της ΔΑΕΕ σήμερα στην μπισκοτοβιομηχανία – Εκ νέου έρευνες για τα αίτια της έκρηξης

Αναφερόμενος σε άλλα έργα, ανακοίνωσε πως ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στη Β’ Δημοτική Κοινότητα, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία. «Μέχρι το τέλος του έτους θα κατασκευάσουμε 220 ράμπες για ΑμεΑ σε όλη την πόλη», σημείωσε ο δήμαρχος, λέγοντας πως ξεκινούν άμεσα τρεις τρεις εργολαβίες, με έξι συνεργεία, για την ταυτόχρονη αποκατάσταση των κατεστραμμένων πεζοδρομίων σε όλη την πόλη.

Σύγχρονο chatbot στις υπηρεσίες των δημοτών

Ένας νέος ψηφιακός βοηθός, ένα σύγχρονο chatbot, ενσωματώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξυπηρετεί τους δημότες, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Αγγελούδη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Διοικητικής Αναδιάρθρωσης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Κώστα Βασιλόπουλο.

Παρουσία των δημοσιογράφων έγινε δοκιμή, με τον ψηφιακό βοηθό να απαντά στις ερωτήσεις και να οδηγεί τον χρήστη σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. «Μέσα από μια απλή συνομιλία, ο πολίτης μπορεί πλέον να υποβάλλει αιτήματα για ζητήματα της καθημερινότητας, όπως προβλήματα σε υποδομές, θέματα καθαριότητας ή δημοτικού φωτισμού, με έναν εύκολο και καθοδηγούμενο τρόπο», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του chatbot «δεν αποτελεί μία αποσπασματική δράση, είναι ένας κρίκος σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού του δήμου Θεσσαλονίκης».

Ειπώθηκε, μάλιστα, πως η αρχική επικοινωνία των δημοτών με το chatbot θα γίνεται μέσω γραπτού μηνύματος, με το ψηφιακό «ρομποτάκι» να αντιλαμβάνεται ακόμη και greeklish και ορθογραφικά λάθη, ενώ το επόμενο διάστημα θα δέχεται φωνητικές εντολές και θα απαντά με τον ίδιο τρόπο.

Αποκριάτικο πάρτι με τον Τόνι Σφήνο και καρναβαλική παρέλαση

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει σιγά σιγά η Θεσσαλονίκη, όπως τονίστηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου. Την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους θα διοργανωθεί μεγάλο αποκριάτικο πάρτι με τον Τόνι Σφήνο. Μαζί του θα είναι η Antonella Cuellar και η μπάντα του The Playmates.

«Το πρόγραμμα του Τόνι Σφήνου θα είναι μια μουσική αναδρομή στις μελωδίες των δεκαετιών του ‘60, του ‘70, του ‘80 αλλά και του σήμερα, με μείγμα από παλιές αγαπημένες και σύγχρονες επιτυχίες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης, προσθέτοντας πως το πάρτι θα πλαισιωθεί και από djs.

Θα έχει προηγηθεί η παρέλαση καρναβαλιστών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Καρναβάλι Θεσσαλονίκης», με την προσυγκέντρωση να ξεκινά στις 3 μετά το μεσημέρι, στον Λευκό Πύργο. Η πολύχρωμη πορεία θα διασχίσει τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου και μέσω της Μητροπόλεως θα καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους.

Για να δοθεί το απαραίτητο «χρώμα», από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης η πλατεία Αριστοτέλους, η οδός Τσιμισκή και άλλα κεντρικά σημεία θα στολιστούν με φωτεινό αποκριάτικο διάκοσμο, που θα περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό λογότυπο του καρναβαλιού της πόλης, το γράμμα «Θ» με το καπέλο του αρλεκίνου.

Τιμάται από τον Δ. Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γαβράς

Ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, θα τιμηθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, ημέρα των 93ων γενεθλίων του.

Όπως ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σπύρος Βούγιας, ο κ. Γαβράς θα βρίσκεται στην πόλη και θα γίνουν εκδηλώσεις για τη ζωή και το έργο του. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο σημείο «Ζ», όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης και τον ενέπνευσε για την ομώνυμη ταινία του, που θα προβληθεί την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, στο «Ολύμπιον». Θα ακολουθήσει συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό.

Στ. Αγγελούδης: «Είμαι δίπλα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης που διεκδικούν υποδομές»

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν, ο κ. Αγγελούδης κλήθηκε να απαντήσει για τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχιακό μέγαρο με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους εκπροσώπους της εταιρείας ειδικού σκοπού που συστάθηκε για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Δικεφάλου.

«Η προσωπική μου συμμετοχή και συνεισφορά είναι πως βρίσκομαι δίπλα σε όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης που διεκδικούν ή ετοιμάζουν υποδομές. Να συνεισφέρω με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα που παρουσιάζει μελετητική ωριμότητα για το θέμα αυτό και είμαι έτοιμος να ακούσω πώς μπορώ να είμαι χρήσιμος στη διεκδίκηση και υλοποίηση για την ενός τόσο μεγάλου έργου», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Tags: ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ
Share220Tweet138Send

Σχετικά Άρθρα

Η Σία Κοσιώνη «λιώνει» στην αγκαλιά του Κώστα Μπακογιάννη και του γιου τους
Lifestyle

Εξιτήριο για τη Σία Κοσιώνη – Η ανάρτηση του Μπακογιάννη

Ένα μήνυμα και μια φωτογραφία από τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο πόσταρε ο Κώστας Μπακογιάννης για την περιπέτεια της Σίας...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
05/02/2026
Κ.Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ανακοινώθηκε η δημιουργία του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου
Πολιτική

«Κλείδωσε» η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Ρ.Τ. Ερντογάν: Πότε θα γίνει

Με επιδίωξη τη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας, καθώς και τη διαμόρφωση μιας σταθερής και λειτουργικής σχέσης με...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
05/02/2026
Next Post
Κ.Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ανακοινώθηκε η δημιουργία του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου

«Κλείδωσε» η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Ρ.Τ. Ερντογάν: Πότε θα γίνει

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Ναρκισσισμός και ζώδια: Ποιο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας

Αυτά είναι τα 3 ζώδια που πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την άνοιξη

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
04/02/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa