, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Απάντηση – φωτιά του Ντογιάκου στον Τζαβάρα

«Οι εισαγγελικές Αρχές δεν κλώθουν», ήταν η απάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα για τους ρυθμούς της Δικαιοσύνης, με αφορμή την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ντογιάκος χαρακτηρίζει «άστοχες καιάδικες» τις αναφορές του βουλευτή περί καθυστέρησης στην έρευνα των υποκλοπών και τονίζει ότι «επί μακρό χρονικό διάστημα και εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών, οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν κλώθουν, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση, με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας, κυρίως, όμως, με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και γενικά κάθε υπόθεση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που «διαβεβαιώνει ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπόθεση διερευνάται διεξοδικά και θα περατωθεί εντός του απολύτως αναγκαίου χρόνου, χωρίς η ιδιότητα οποιουδήποτε εμπλεκόμενου σε αυτή να αποτελεί κριτήριο για ευνοϊκή ή δυσμενή μεταχείρισή του, ούτε και λόγω κωλυσιεργίας».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL