, Κυριακή
14 Απριλίου 2024

search icon search icon

Άρχισε η προεκλογική περίοδος;

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ (1)

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρου Καλαφάτη  και του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Στάθη Λαφαζανίδη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, παρουσία αντιδημάρχων και του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ, Νικόλαου Μαμαλούγκα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα του δήμου που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΥΠΚΕΑ αλλά και ευρύτερα θέματα τοπικής περιβαλλοντικής εμβέλειας.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ ανέλυσε την προσπάθεια που γίνεται, μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ, για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων των πολιτών, μέσω χρηματοδότησης περιβαλλοντικών έργων υποδομής. Ειδικότερα ο υπουργός αναφέρθηκε στις δυνατότητες περιβαλλοντικών έργων  αναπλάσεων που δίνει ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, σύμφωνα με τον οποίο, μέσω του μηχανισμού περιβαλλοντικού ισοζυγίου του Πράσινου Ταμείου, δίνεται η δυνατότητα μέρος των χρημάτων από τη διαδικασία δήλωσης αυθαιρέτων να κατευθύνεται αποκλειστικά σε δράσεις αναπλάσεων στις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση από την αυθαίρετη δόμηση, όπως οι Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου παρέδωσε υπόμνημα στον υπουργό που αφορά στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, εξ αιτίας της γειτνίασης του με τη Βιομηχανική Ζώνη.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός, ο δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων επισκέφθηκαν δημοτική έκταση που θέλει να αξιοποιήσει ο δήμος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.