, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δημοσκοπήσεις: Άνετα ο Τζιτζικώστας, δυσαρέσκεια για Ζέρβα

 Άνετη επανεκλογή του περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα, από τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά όχι και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος εμφανίζει πολύ κακή εικόνα, καταγράφει μέρος της δημοσκόπησης του site aftodioikisi.gr στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δύναται να συγκεντρώσει την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 8 Οκτωβρίου, αθροιστικά ένα ποσοστό της τάξης του 56% στον πρώτο γύρο των εκλογών, ποσοστό ικανό να τον οδηγήσει στην επανεκλογή του, καθώς το όριο νίκης έχει πέσει στο 43%.

Αντίθετα, πολύ μικρή πιθανότητα επανεκλογής καταγράφεται για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο νυν δήμαρχος έχει πολύ χαμηλά ποσοστά στην προοπτική επανεκλογής, καθώς το 12% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων δηλώνει «σίγουρα ναι», το 14% «δεν είμαι σίγουρος» ενώ το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει «σίγουρα όχι» στην επανεκλογή του.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6 έως 13 Μαΐου 2023 σε δείγμα 2830 ατόμων, εκ των οποίων τα 1980 έγιναν με την online έρευνα και τα 850 με την τηλεφωνική έρευνα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.