, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Έχει πέσει… νύχτα στο ΜέΡΑ25

Ο Γιάνης -γραμματέας του ΜέΡΑ25- θυμάται ποιος τον χτύπησε, ήταν λέει ένας γεροδεμένος, αλλά δεν αναγνωρίζει κανέναν από τους δράστες της επίθεσης εναντίον του. Ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος -μέλος του ΜέΡΑ25- που διευκόλυνε τη Ρωσίδα κατάσκοπο, δεν θυμάται ποιος του την είχε στείλει. Υπέγραψε μια σύμβαση μίσθωσης ακινήτου μαζί της -του το είπε η γυναίκα του αυτό, δεν το θυμάται- αλλά το έκανε για «ανθρωπιστικούς λόγους».

«Πιάστηκα κότσος», δήλωσε, όταν έμαθε ότι στην υπόθεση αυτή παίχτηκαν πολλά χρήματα, πως «είχε εκατομμύρια πάνω της». Υποστήριξε ότι έδρασε με κριτήριο την κοινωνική του ευαισθησία: «Για να αυξηθεί ο πληθυσμός στη μικρή μας πόλη (σ.σ.: στο Αλιβέρι)». Το ότι η Ρωσίδα πράκτορας δεν έμεινε μια μέρα εκεί, αλλά πήγε να μείνει στο Παγκράτι, δεν τον προβλημάτισε, καθώς ξεκαθάρισε ότι θα το έκανε ξανά. «Στο ΜέΡΑ25», δήλωσε, «δεν θα είχα πάει αν δεν είχα αυτά τα μυαλά». Σεβαστό αυτό.

Φανταστείτε απλώς αυτά να τα έλεγαν και να τα έκαναν στελέχη της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ. Φανταστείτε, επίσης, τι θα γινόταν αν όλα αυτά είχαν γίνει το 2020 ή το 2021 και όχι το 2018. Τι θα γινόταν στα «κοινωνικά δίκτυα» από στελέχη του ΜέΡΑ25 και του ΣΥΡΙΖΑ;

Βέβαια, έχει και άλλες γκρίζες ζώνες η υπόθεση της κυρίας Τσάλλα. Ένας 80χρονος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μια κυρία που έμενε δίπλα του πριν από… 30 χρόνια -στην Αθήνα- και πετάχτηκε μέχρι το Αλιβέρι για να δηλώσει ότι ξέρει την κόρη της, που ήθελε να έρθει στην Ελλάδα για να σπουδάσει! Επίσης, μια σελίδα… σκίστηκε στα δημοτολόγια του Αμαρουσίου και ένα όνομα προστέθηκε στη διάρκεια της ψηφιοποίησης των αρχείων. Και όλα αυτά έγιναν παραμονές Χριστουγέννων.

Είναι εξαιρετικά πιθανό, σχεδόν σίγουρο, ότι κανείς από τους συμμετέχοντες δεν γνώριζε τι έκανε. Πως επρόκειτο, δηλαδή, για πράκτορα ξένης δύναμης. Όμως, είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχει κάποιο κύκλωμα. Σίγουρα ένας από τους κρίκους της αλυσίδας, όχι απαραίτητα κάποιος από τους προηγούμενους, ήξερε περισσότερα. Είναι δουλειά των αρμόδιων υπηρεσιών αυτό: πρέπει να εντοπιστούν τα πρόσωπα, πρέπει να εντοπιστούν τα κενά στο σύστημα.

Τη στήλη, όμως, την απασχολούν κυρίως τα πολιτικά ζητήματα. Η συμπεριφορά πολιτικών, κομμάτων, ηγετών, στελεχών, το μπέρδεμα καλών προθέσεων και μεθοδεύσεων, τα επιχειρήματα και τα άλλοθι. Και σε αυτό το πεδίο, οι γκρίζες ζώνες για το ΜέΡΑ25 είναι πολλές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.