, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Είναι όλοι στα μαχαίρια…

«Διά ασήμαντον αφορμή» ανάβουν πλέον τα αίματα στη Βουλή, με το τελευταίο περιστατικό να έχει ως πρωταγωνίστριες τη Σία Αναγνωστοπούλου και τη Φωτεινή Πιπιλή. Η ένταση μεταξύ των δύο βουλευτών επικράτησε στην αρμόδια επιτροπή του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού για τον εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής, με αφορμή τα σχόλια που φέρεται να έκανε κατά τη διάρκεια ομιλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Πιπιλή, η οποία με τη σειρά της διαμαρτυρήθηκε για απόπειρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει όξυνση. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που είχαν:

– Σία Αναγνωστοπούλου: «Θα σας παρακαλούσα, κυρία Πιπιλή, να μη σχολιάζετε».

– Φωτεινή Πιπιλή: «Δεν σχολιάζω».

– Αναγνωστοπούλου: «Σας βλέπω!».

– Πιπιλή: «Όχι, κύριε πρόεδρε, δεν θα δημιουργούν μονίμως τέτοιου είδους κλίμα. Συνομιλώ χαμηλόφωνα και σημειώνω όπως είμαι υποχρεωμένη».

– Αναγνωστοπούλου: «Κάνετε νοήματα στην υπουργό συνέχεια…».

– Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): «Σας είδα και εγώ. Ανταλλάσσετε μορφασμούς με την υπουργό. Μορφασμούς αποδοκιμασίας».

– Πιπιλή: «Κάτσε κάτω εσύ».

– Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): «Να μου μιλάτε στον πληθυντικό όπως σας μιλώ!».

– Πιπιλή: «Προσέξτε καλά την επιθετικότητά σας. Έχουμε επιχειρήματα. Ακούω την ομιλία σας και σημειώνω όπως έχω υποχρέωση».

– Αναγνωστοπούλου: «Άκουσα την εισηγήτριά σας με θρησκευτική ευλάβεια. Βλέπω συνέχεια και παρατηρώ τα νοήματα που αποσπούν την προσοχή μου. Τι άλλο να σας πω; Μην το τραβάτε. Ξέρετε ότι είμαι ευγενής. Παραέχει γίνει…».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL