, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Ένα ξεχωριστό… εικονικό briefing του Γιάννη Οικονόμου (ΦΩΤΟ)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ένα briefing διαφορετικό από τις συνηθισμένες ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου. Ένα «εικονικό» briefing για φοιτητές.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποδέχτηκε μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος «ΠΜΣ Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνται οι ενημερώσεις.

Η προσωμοίωση είχε εντελώς ρεαλιστικά χαρακτηριστικά, καθώς τόσο η κάλυψη όσο και οι συνθήκες διεξαγωγής αλλά και η διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων παρέμειναν ίδιες.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και μελλοντικοί επαγγελματίες στο αντικείμενο των σπουδών τους ξεναγήθηκαν στην αίθουσα και ενημερώθηκαν για τεχνικά ζητήματα, όπως για τον τρόπο με τον οποίον φεύγουν η εικόνα και ο ήχος για να φτάσουν στους τηλεοπτικούς και ψηφιακούς δέκτες.

Η ενημέρωση για τις τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και για όλη την προετοιμασία που εξελίσσεται πριν από κάθε briefing έγινε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους εργαζομένους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Εν συνεχεία, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε στην εισαγωγική τοποθέτησή του, ως είθισται, και δέχτηκε τις ερωτήσεις των φοιτητών. Οι ερωτήσεις κινήθηκαν σε όλο το φάσμα της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας.

Οι φοιτήτριες και φοιτητές που βρίσκονται στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματός τους θα καταθέσουν ακολούθως την εμπειρία ως ρεπορτάζ στο πλαίσιο εργασίας του μαθήματος.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των φοιτητών με τη διαδικασία να διαρκεί μία ώρα. Πάνω σε αυτήν την εργασία, άλλωστε, θα αξιολογηθούν.

Εκτός, όμως, από το πρακτικό κομμάτι αξιολόγησης και εξέτασης αποκόμισαν μία εμπειρία που θα τους χρησιμεύσει ως εφόδιο στη μελλοντική πορεία τους.

Δείτε φωτογραφίες