, Σάββατο
26 Νοεμβρίου 2022

Επανήλθε με…πρόταση

Ανάμεσα στους 27 βουλευτές που ζήτησαν και πήραν τον λόγο κατά το κλειστό σκέλος της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επανήλθε στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, για την οποία σχετική του ανάρτηση τις προηγούμενες ημέρες είχε προκαλέσει την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Με το εν λόγω επεισόδιο να αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα της Β’ Αθηνών εξήγησε το σκεπτικό του στον κ. Οικονόμου σε συνομιλία που είχαν προχθές στη Βουλή, ο κ. Κυρανάκης επέμεινε πως τώρα είναι η ώρα να αλλάξουν όψη τα ελληνικά πανεπιστήμια, σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, τυχόν αδράνεια θα έχει κόστος για τη Νέα Δημοκρατία.

Για να δείξει, μάλιστα, πως εξαρχής στόχος του ήταν να ολοκληρωθεί η δρομολογούμενη μεταρρύθμιση στην Παιδεία και όχι να ασκήσει κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική, ο κ. Κυρανάκης πρότεινε να επιλεγεί ένα συγκεκριμένο πρότυπο τμήμα, ώστε να λειτουργήσει εν συνεχεία ως οδηγός για τη συνολική βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL