, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Γεραπετρίτης – Σκέρτσος: Δύο ξένοι στο Μέγαρο Μαξίμου

Μόνο ανέφελο δεν είναι το τοπίο στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη νέα οργανωτική δομή να παρουσιάζει εκ της σύστασής της αρρυθμίες που όσο περνά ο χρόνος γίνονται όλο και πιο ευκρινείς και ανησυχητικές για την κυβερνητική παράταξη όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Η έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού συνοδεύεται από την απουσία ξεκάθαρης γραμμής σε σημαντικά θέματα. Όπως γίνεται αντιληπτό, εφόσον γραμμή για σημαντικά θέματα δεν υπάρχει, είναι αδύνατον να επικοινωνηθεί τόσο οριζόντια όσο και προς τα κάτω σε στελέχη και βάση.

Σανίδα σωτηρίας αποτελεί ο επαγγελματισμός κάποιων στελεχών που έχουν απομείνει στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργικού επιτελείου που προσπαθούν να καλύψουν την ανεπάρκεια συγκεκριμένων προσώπων που έχουν επιλεγεί.

Η έλλειψη σημείου αναφοράς στενών συνεργατών του πρωθυπουργού είναι εμφανής, καθώς ο συντονισμός δράσεων και πολιτικών είναι πολλές φορές ανεπαρκής, γεγονός που έχει προκαλέσει και την αντίδραση του πρωθυπουργού αλλά και τριβές ανάμεσα σε υπουργούς και στελέχη. Ενδεικτική των τριβών που έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα είναι η σχέση ανάμεσα σε δύο πρόσωπα που ο πρωθυπουργός εκτιμά και εμπιστεύεται.

Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος μετά βίας λένε καλημέρα, γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους υπεύθυνους για την εύρυθμη λειτουργία του πρωθυπουργικού επιτελείου να σφυρίζουν αδιάφορα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL